logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

SEVEn na nové adrese

Již třináct let působí SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. v České republice jako nevládní a nezisková organizace zaměřená na účinné užití energie a související otázky životního prostředí. Během tohoto období si SEVEn vydobylo výsadní postavení na poli nezávislých poradenských služeb. Do obecného povědomí se ale také zapsalo poskytováním a rozšiřováním informací, i pořádáním vzdělávacích akcí.

Posláním SEVEn je ochrana životního prostředí a podpora ekonomického rozvoje cestou účinnějšího využívání energie. Ve své činnosti se SEVEn zaměřuje na poradenství v oblasti rozvoje podnikání a ekonomicky efektivního využívání energie. Při řešení projektů spojuje SEVEn dobrou znalost prostředí domácího, i prostředí transformujících se středoevropských ekonomik se zkušenostmi a postupy západoevropských zemí a USA. SEVEn spolupracuje s celou řadou domácích i zahraničních subjektů. Jedná se především o vládní úřady, finanční instituce, průmyslové podniky, města a obce, školy, nemocnice, i o výrobce a distributory energie.

Spočítat přesně všechny ty, kteří přišli pro radu, konzultaci do střediska EKIS, nebo za spoluprací od roku 1990, do tradičního sídla společnosti ve Slezské ulici číslo 7, to už nelze. V SEVEn se říká, že jich bylo jistě hodně k deseti tisícům. Stávající prostory však postupně přestaly vyhovovat jak návštěvníkům, tak i vlastním pracovníkům.


Počátkem týdne SEVEn otevřelo své nové kanceláře. Jen několik domovních bloků od staré adresy, u pražského Náměstí Míru, je nové sídlo - Americká ulice číslo 17.

Celá adresa tedy zní - SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s., Americká 17, 120 00 Praha 2.


SEVEn je standardní poradenskou firmou. Porozumění a spolupráci zde najdou nejen všichni zájemci o energetické audity, energetické koncepce, úspory tepla a úsporné osvětlení, nebo nízkoenergetické domy, ale i ti, kteří se zajímají o obchodování emisemi CO2, změnu klimatu a životní prostředí, i o integrovanou prevenci a řadu dalších témat.


Slavnostního odpoledne se zúčastnili Prof. Bedřich Moldan z Centra pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy, ústřední ředitel Státní energetické inspekce Ing. František Plechač, za Českou energetickou agenturu Ing. Irena Plocková, zástupci energetických společností i představitelé měst a obcí. Za zahraniční účastníky popřál mnoho zdaru odborný poradce pro Evropskou komisi Hans-Eike von Scholz. Že v SEVEn vyrostla řada schopných manažerů, to osvědčili při setkání bývalí spolupracovníci, kteří se nyní uplatňují v nadnárodních společnostech, bankovní sféře, ve státních institucích, v energetických společnostech, nebo v komerčních firmách.



SEVEn, The Energy Efficiency Center, z.ú.
logo SEVEn, The Energy Efficiency Center, z.ú.

Podpora a rozvoj využívání úspor energie: poradenská činnost propojuje technické znalosti možností hospodárného využívání energie s jejich ekonomickou analýzou, celkovým hodnocením včetně dopadů na životní prostředí, návrhy optimálního způsobu financování ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.