logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Využití tenzometrických snímačů Zemic v praxi - kde snímače pomáhají?

Tenzometrické snímače a tenzometry jsou neocenitelní pomocníci, bez kterých se neobejdou nejen vážní systémy, ale i další moderní zařízení.

Snímače značky Zemic Europe sloužící k převodu mechanické síly na elektronický signál patří mezi nejvyhledávanější měřiče. Díky vysoké kvalitě zpracování, přesnému měření a široké nabídce se dají využít v podstatě kdekoli. S výběrem a využitím snímačů vám pomůže společnost Manat, která je výhradním prémiovým partnerem výrobce Zemic Europe.

Od závodní dráhy, přes gastro průmysl, až po nemocnice

Tenzometrické snímače síly, hmotnosti či tlaku i odolné tenzometry lze využít nejen v klasických vážních systémech, jako jsou silniční, přejezdové, početní, plošinové, paletové i další váhy, ale setkáte se s nimi i na mnoha jiných místech.

  • Snímače zatížení Zemic hrají klíčovou roli u vysoce výkonných závodních prototypů automobilů používaných ve vytrvalostních závodech, včetně slavného závodu 24 hodin Le Mans. Snímače slouží k analýze a optimalizaci výkonu a jízdních vlastností závodních vozů.
  • V oblasti gastronomie se snímače instalují do kávovarů - do vestavěných senzorů chytrých vah, které přesně váží čerstvě namletou kávu a vodu a automaticky vám poskytnou jejich nejlepší poměr.
  • U přepravy nákladů se siloměry využívají například pro palubní vážení, díky kterému se dá eliminovat přetížení vozidel.
  • Zajímavé využití našly snímače i ve zdravotnictví, kde se instalují do nemocničních lůžek, zvedáků, vozíků či mobilních operačních stolů. Miniaturní snímače Zemic jsou integrovány do rukojetí, komunikují se speciálním softwarem a pomáhají s ovladatelností těchto lékařských zařízení.

Snímače Zemic Europe


Manat s.r.o. - tenzometrické snímače zatížení
logo Manat s.r.o. - tenzometrické snímače zatížení

Snímače zatížení jsou důležitou součástí všech vážních systémů. Jejich úkolem je převod mechanické síly na elektronické zobrazení. Naše společnost se zaměřuje na poskytnutí širokého sortimentu tenzometrických snímačů zatížení a potřebného příslušenství.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.