logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Senzor přítomnosti MSMW24-BP.11 – užitečné rozšíření řady snímačů systému Buspro


Vzhled senzoru a jeho držáků. Vpravo na obrázku: Pohled zezadu na konektor pro připojení komunikační sběrnice a modrozelené svorky pro externí kontakty.

Snímače výrobce HDL jsou provedeny téměř vždy kombinované, tj. přístroj měří nebo detekuje více fyzikálních veličin jako je teplota, intenzita osvětlení, kvalita ovzduší, a kromě toho jsou vybaveny dalšími funkcemi, např. vstupy pro čtení stavu externího kontaktu nebo jednoduchou logikou. Takový je i případ nového přírůstku senzorů řady Buspro od HDL, typu MSMW24-BP.11.

Hlavním přínosem tohoto senzoru je detekce pohybu a přítomnosti člověka ve vnitřních prostorech budov. Detekce přítomnosti je založena na radarové technologii o kmitočtu 24 GHz a pokročilém algoritmu vyhodnocení detekce. Detekce přítomnosti je provedena kvalitně a díky nastavitelnosti dvou parametrů, tj. citlivosti a časové konstanty lze chování detektoru přizpůsobit širokému rozsahu nároků. Dosah mikrovlnné detekce je určen kuželem o základně přibližně 6 m při montážní výšce detektoru 3 m.

Kromě detekce přítomnosti senzor měří intenzitu osvětlení a teplotu. Jako ostatní snímače HDL má rovněž dva vstupy pro bezpotenciálové kontakty a bloky s logikou AND/OR/AND/NOR na zpracování detekovaných veličin podle potřeby aplikace uživatele.

Změn oproti předchozím typům snímačů doznal i vzhled. Přístroj je znatelně menší, základní rozměr – průměr těla je 48 mm. Je dodáván se dvěma držáky, které dovolují zapuštěnou montáž do podhledu anebo montáž na rovnou plochu.

Senzor přítomnosti MSMW24-BP.11 od HDL Automation je vynikající řešení pro komplexní monitorování a ovládání v automatizovaných budovách. Jeho pokročilé funkce a vysoká citlivost detekce člověka, osvětlení a teploty ho činí nástrojem s vysokou přidanou hodnotou pro moderní domácnosti a komerční prostory. Navzdory pokročilým vlastnostem přístroj zcela dodržuje cenovou hladinu ostatních snímačů HDL.

Systém Buspro značky HDL pro automatizaci budov je na českém trhu od roku 2016. Podstatným rysem systému je stavebnicové řešení, které snižuje náklady na nezbytné minimum, a dále jednoduchost nastavení.

Další technické informace na e-shopu HDL


HDL Automation s.r.o.
logo HDL Automation s.r.o.

HDL Automation s.r.o. zastupuje značky HDL, IQRC, MyMight, Enertex, smart:)things, Hoteza, Raysgem, Matrix. Dodává škálu produktů od jednotlivých modulů až po kompletní automatizační systémy budov, systémovou elektroinstalací vytváří inteligentní budovy.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.