logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

V rámci pilotního projektu V4GRid bude nainstalováno 18 dobíječek v 15 lokalitách a 7 regionech střední Evropy


V rámci pilotního projektu V4GRid bude nainstalováno dohromady osmnáct dobíječek v patnácti lokalitách a sedmi regionech střední Evropy

Ve čtyřech zemích střední Evropy vzniknou v rámci projektu V4Grid, do kterého se zapojila i společnost E.ON, pilotní dobíječky, díky nimž budou moci elektromobily aktivně podporovat energetickou síť.

Cílem projektu V4Grid je transformovat technologii Vehicle-to-Everything (V2X), jež usnadňuje integraci elektromobilů do elektrické sítě, na plně funkční službu v rámci Česka, Slovenska, Polska a Maďarska. Prostřednictvím technologie V2X mohou elektromobily komunikovat s nabíjecími stanicemi a sítí, optimalizovat čas nabíjení, snižovat náklady na energii i dodávat přebytečnou energii zpět do sítě.

V rámci pilotního projektu bude nainstalováno dohromady osmnáct dobíječek v patnácti lokalitách a sedmi regionech střední Evropy. Z toho společnost E.ON vybuduje v Česku tři dobíjecí stanice, které umožňují obousměrný tok elektrické energie z elektrického vozidla. Takto dojde k pokrytí hlavních uvažovaných případů použití: Vehicle-to-Grid (V2G), Vehicle-to-Building (V2B) a Vehicle-to-Home (V2H).

Projekt V4Grid získal financování bezmála 2,4 milonů Euro z programu Interreg Střední Evropa a bude trvat třicet měsíců. Do V4Grid se zapojilo, kromě E.ONu, dalších deset partnerů ze soukromé, akademické i veřejné sféry. Vedle hledání a testování technologie, jak na hardwarové, tak softwarové úrovni, budou v rámci projektu analyzovány i možné business modely. Dále si projekt klade za cíl vyhotovit doporučení pro nutné legislativní změny s cílem snazší adopce technologie V2X.

Více informací


E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.