logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Schneider Electric je podle časopisu Time nejudržitelnější společností na světě

Společnost Schneider Electric, lídr v oblasti digitální transformace energetického managementu a automatizace, se umístila na prvním místě žebříčku „Nejudržitelnějších společností světa pro rok 2024“.

Tento prestižní seznam sestavily časopis Time a analytická společnost Statista na základě hodnocení více než 5 000 světových firem. Ocenění odráží úsilí společnosti Schneider Electric v oblasti snižování vlastních emisí a její závazek pomáhat zákazníkům zvyšovat energetickou účinnost a snižovat jejich emise. Od roku 2018 se společnosti podařilo u zákazníků zabránit vzniku 553 megatun CO2 , do roku 2025 si navíc Schneider Electric dal za cíl dosáhnout vlastní uhlíkové neutrality.

„Je pro nás velkou ctí být označeni za nejudržitelnější firmu světa. Tento úspěch potvrzuje náš dlouhodobý závazek k udržitelnosti, který se promítá do všech našich činností,“ uvedl Peter Herweck, generální ředitel společnosti Schneider Electric.

Časopis Time a analytická společnost Statista použily pro sestavení žebříčků komplexní čtyřstupňové hodnocení. Z původních více než 5 000 nejvlivnějších světových společností vybraly 500 nejudržitelnějších, které pocházejí z více než 30 zemí. Při výběru zohlednily faktory, jako jsou externí hodnocení, závazky v oblasti udržitelnosti, firemní postupy reportování a ukazatele environmentální a sociální výkonnosti. Z konečného žebříčku byla vyřazena odvětví s negativním dopadem na životní prostředí.

Time i Statista vyzdvihly technologické znalosti společnosti Schneider Electric a její transformační program Schneider Sustainability Impact (SSI). Ten řídí a měří pokrok společnosti při dosahování globálních cílů udržitelnosti na období 2021–2025 a přispívá k plnění šesti dlouhodobých závazků, které pokrývají všechny environmentální, sociální a správní aspekty (ESG).

Související zdroje

Více informací


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.