logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

GUMEX představuje nový obráběcí stroj pro pokročilé zpracování plastů

V reakci na rostoucí poptávku po složitějších a přesnějších výrobcích rozšiřuje firma GUMEX svoje služby o novinku v oblasti strojního obrábění a CNC frézování plastů, pryží a neželezných kovů.

Nové obráběcí centrum italské výroby Biesse Rover Plast A FT je vybaveno 5osým vřetenem s výkonem 13 kW, který umožňuje opracovávat výrobky z více stran bez nutnosti jejich přesouvání mezi více stroji. Tím se eliminují případné nepřesnosti s opětovným upínáním obrobku.

"Upínání obráběcího materiálu na pracovní stůl je řešeno pomocí podtlaku, samotná příprava pak probíhá pomocí vakuového manipulátoru. Tato kombinace zaručuje vysokou kvalitu a přesnost výsledných produktů a zároveň nám umožňuje ještě rychleji reagovat na poptávky," vysvětluje Petr Všetula, ředitel výroby ve firmě GUMEX.

Hlavní výhodou 5osého zařízení je výroba dílů z tvrdších materiálů (plastů, měkkých kovů, dřeva) bez otřepu, což zjednodušuje následné zpracování a zajišťuje efektivnější výrobu. 5osé frézování umožňuje výrobu jednoduchých tvarů, otvorů a zahloubení, ale i složitějších 3D tvarů, křivek a závitů z různých stran. Maximální rozměr výrobku je přitom 1500 x 3000 mm, na výšku je firma schopna obrábět materiály až do tloušťky 250 mm. Minimální rozměr, se kterým GUMEX dokáže na novém routeru pracovat, je 20 x 20 mm. Router je dále vybaven řezným pilovým kotoučem o průměru 300 mm pro formátování desek. Řez tak může být jak kolmý, tak pod úhlem.

Vzhledem k tomu, že lze na obráběcím routeru připravit i polotovar pro další zpracování, plánuje GUMEX do budoucna doplnit obráběcí router o technologii svařování plastů, svařování plastů na tupo a o ohraňovací lis na plasty.


GUMEX, spol. s r.o.
logo GUMEX, spol. s r.o.

Firma GUMEX, spol. s r.o. je rodinná firma založená roku 1994 v České republice. Od roku 2022 je jednou z firem holdingu GUMEX CENTRAL. Od roku 2006 působí dceřiná společnost GUMEX SK, spol. s r.o. také na Slovensku. Firma poskytuje své služby ve ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.