logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Informace k novele zákoníku práce

Senát schválil odsun platnosti většiny změn až od 1. 1. 2025. Zůstává v platnosti od 1. 7. 2024 pouze povinnost hlásit všechny DPP na ČSSZ a následně zasílat informace o vyplacených výdělcích tamtéž.

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) přinesla informaci k novele zákoníku práce, která má za cíl zvýšit flexibilitu pracovněprávních vztahů. Tato novela nejen posiluje konkurenceschopnost zaměstnavatelů, ale také chrání práva zaměstnanců a podporuje lepší sladění pracovního a rodinného života.
Legislativní iniciativa reaguje na aktuální potřeby moderního trhu práce a zohledňuje podněty, které Ministerstvo práce a sociálních věcí získalo během jednání a kulatých stolů. Těchto diskusí se zúčastnili zástupci zaměstnanců i zaměstnavatelů a odborníci na pracovní právo. AMSP ČR podpořila a dala své návrhy k větší flexibilitě zákoníku práce.

Sumář chystaných změn flexibilní novely

Senát v posledním květnovém týdnu schválil odsun platnosti většiny změn až od 1. 1. 2025 (nyní se čeká na podpis prezidenta republiky). Pro zaměstnavatele tak zůstává v platnosti od 1. 7. 2024 pouze povinnost hlásit všechny DPP na ČSSZ a následně zasílat informace o vyplacených výdělcích tamtéž.


Cech topenářů a instalatérů ČR
logo Cech topenářů a instalatérů ČR

Odborné vzdělávání, kurzy a odborné publikace. Tvorba a vydávání odborných publikací Topenářské příručky, Topenářských svazků (TS) a Topenářských pravidel (TP) a cechovního časopisu pro tepelnou techniku a instalaci pod názvem CTI INFO. Účelem a cílem ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.