logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zumtobel na veletrhu Light + Building 2024: zápis do Guinnessovy knihy rekordů

Společnost Zumtobel prezentuje na veletrhu Light + Building 2024 ve Frankfurtu nad Mohanem (expozice A10 v budově Forum 0) komplexně řešená osvětlení s výrazným zaměřením na potřeby uživatelů.

Specialista na osvětlení si kromě mnoha produktových novinek připravil opravdový unikát v podobě instalace světelného stropu CIELUMA, která se stala prvním světovým rekordem v historii veletrhu zapsaným do Guinnessovy knihy rekordů.

Trvalá udržitelnost, digitalizace a inovace – to jsou klíčová témata veletržní expozice specialisty na osvětlení Zumtobel v budově Forum (Forum 0/A10) na veletrhu Light + Building 2024, který se koná ve dnech od 3. do 8. března 2024 ve Frankfurtu nad Mohanem. Zumtobel prezentuje společně s partnery osvětlení budoucnosti. Kromě jedinečných produktů pro různá využití představuje značka také kancelářskou „kostku“, která se každý den proměňuje, a pozoruhodným způsobem tak dokumentuje svou „prostorovou flexibilitu“. Veletržní expozici završuje zóna, která návštěvníky informuje o řešeních a projektech společnosti Zumtobel v oblastech trvalé udržitelnosti a renovací, a zóna s koncepčními svítidly.

CIELUMA: Rekordní světelný strop pro nezapomenutelné instalace

Společnost Zumtobel vytvořila s partnerskou manufakturou Typico „největší souvislý světelný strop“ na světě. Světelný strop CIELUMA nad expozicí společnosti Zumtobel na veletrhu Light + Building 2024 má plochu 202,76 metru čtverečních a dočkal se zápisu do Guinnessovy knihy rekordů. Rozměry s délkou 45,029 metru a šířkou 4,503 metru a jedinečný textilní povrch přitom nejsou jedinými highlighty osvětlení CIELUMA. Světelný strop vnáší do uzavřených prostorů přirozenou dynamiku denního světla. Osvětlení, které napodobuje přírodu, má pozitivní vliv na zdravotní stav lidí i jejich schopnost soustředění, což potvrdilo již mnoho vědeckých výzkumů. CIELUMA umožňuje díky materiálu, který pohlcuje hluk, klimatizačním funkcím a souhře světla, akustiky a prostoru prožívat rozmanitost přírody i v interiérech. V souladu s principem udržitelnosti bude světelný strop po veletrhu rozebrán a použit pro jiné projekty.

Více informací


ZG Lighting Czech Republic s.r.o.
logo ZG Lighting Czech Republic s.r.o.

Skupina Zumtobel Group je mezinárodní hráč na poli světelného průmyslu a vedoucí dodavatel inovativních světelných řešení, komponent a souvisejících služeb. Se širokým portfoliem vysoce kvalitních svítidel poskytuje rakouská značka Zumtobel, specialista na ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.