logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rotana poskytuje frézovací nástroje uzpůsobené vždy přesně potřebám svých zákazníků

Český výrobce a poskytovatel nástrojových řešení Rotana nabízí klientům upravené frézovací nástroje a služby za výhodné ceny. Vlastnosti nových nástrojů jsou výrazně lepší než v případě katalogových.

Pro zájemce o frézovací nástroj dnes není nic jednoduššího, než si vybrat produkt z příslušné katalogové řady. Univerzální nástroje obvykle nedokážou vyhovět ve všem, ale s jistou mírou tolerance s nimi lze pracovat. Některé firmy však na kompromisy nepřistupují a od nástroje očekávají maximální efektivitu a od dodavatele prozákaznicky orientovaný přístup.

Společnost Sanborn, úspěšný český producent dílů pro zařízení v energetice, petrochemii a dopravě, řešila aplikaci v podobě obvodového frézování speciálních šroubů a svorníků z materiálu Inconel. Její experti otestovali několik druhů katalogových fréz, které však nesplňovaly jejich požadavky.

Oslovili proto poskytovatele nástrojových řešení, společnost Rotana z Velkého Meziříčí, která na místě analyzovala situaci a navrhla řadu modifikací. Po nasazení nových nástrojů mohl zákazník využít vyšších řezných parametrů, což vedlo ke zkrácení strojního času při obrábění jednoho kusu až o 60 %.

Nové nástroje vykazovaly i o 145 % delší životnost, což znamenalo výrazné úspory nákladů. Vzhledem k tomu, že Rotana při své produkci využívá prvky automatizace, nabídla klientovi nižší ekonomickou náročnost na jeden dodaný nástroj, než nabízelo původní katalogové řešení.

K dalším úsporám se pak zákazník dobral díky aplikaci znovu ostřených nástrojů poskytujících stabilní výkon za zhruba třetinovou cenu nového nástroje. A dodací lhůty? Přestože se jedná o nové speciální nástroje, zákazník je má k dispozici nejpozději do tří týdnů od objednání.

Více informací


ROTANA a.s.
logo ROTANA a.s.

Rotana je přední český výrobce a poskytovatel nástrojových řešení ze slinutých karbidů, diamantu a kubického nitridu bóru. Nástroje vyvinuté, vyrobené nebo renovované v sídle firmy ve Velkém Meziříčí nalézají uplatnění jak ve standardních, tak ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.