logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Elektrické podlahové topení

Obliba elektrického podlahového topení neklesá ani v divokých „postkovidových“ energetických dobách akcelerovaných válkou, inflací a emisními povolenkami.

Elektrické podlahové topení - stále na vrcholu
Zákazníci dnes více než dříve oceňují jednoduchou instalaci zvládnutelnou i svépomocí, bezproblémový a hlavně bezdohledový provoz s nulovými udržovacími náklady i servisem a v porovnání s teplovodními systémy konečně objevili také kouzlo luxusu dokonalé regulace s vlastním přesným nastavením každé místnosti. Tradičním šlágrem s benefitem rychlé reakce je aplikace elektrického podlahového topení v koupelnách, pro možnost velmi nízké stavební výšky u rekonstrukcí a pro výborný poměr cena/výkon i v novostavbách.

Nejlevnější cestou k elektrickému podlahovému topení je "topný kabel". Jde o tradiční topný prvek, který se v odlišných specifikacích používá v různých místech různých podlahových skladeb, vždy v "mokré" skladbě, protože topný okruh musí být vždy dokonale obalený stavební směsí. Měrný výkon topení se tvoří výběrem lineárního výkonu kabelu a velikostí roztečí při pokládce. Jedinou nevýhodou topného kabelu je větší pracnost při instalaci. Tuto nevýhodu plně řeší "topná rohož", což je vlastně topný kabel fixovaný na lepící tkanině nebo pásku. Měrný výkon je zde daný a proto se vybírá topná rohož vždy pro konkrétní použití. Vyšší sofistikovanosti výrobku odpovídá také vyšší cena v porovnání s topným kabelem. Pro aplikace suchou cestou je pak určena "topná fólie", tenký film vyplněný karbonovými topnými pásky. Nejčastěji se folie používá pro přímotopné podlahové topení pod plovoucí podlahy.

Elektrické podlahové topení


ELEKTRICKE-TOPENI.cz
logo ELEKTRICKE-TOPENI.cz

Společnost ELEKTRICKE-TOPENI.cz se zabývá prodejem, návrhy a poradenstvím v oboru elekrických topných systémů. Pokud právě řešíte výběr topného systému, rádi Vám poradíme a sdělíme své osobní zkušenosti s provozováním elektrického topení. Podlahové topení, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.