logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Konica Minolta roste v oblasti kamerových řešení pro průmysl

V ČR a na Slovensku se zvyšuje zájem o videoanalytický software Konica Minolta s prvky umělé inteligence. Ředitelem nově vzniklé divize Konica Minolta Forxai Video Vision se stal Milan Obertík.

Nové oddělení vzniklo vyčleněním z divize Video Solution Services, která se bude nadále věnovat kamerovým řešením zejména ve spojení s ochranou objektů a bezpečností práce. „Forxai Video Vision se zaměří na využití kamer ve spojení s inteligentními videoanalytickými systémy, které se aktuálně etablují zejména v oblastech výroby a logistiky. Naši zákazníci se na nás obracejí jako na silného partnera s prověřenou globální značkou a vlastním vývojem softwarů přímo v ČR. Proto jim chceme nabídnout i adekvátní péči v podobě specializovaného oddělení,“ řekl Milan Obertík, ředitel divize Forxai Video Vision Konica Minolta Business Solutions Czech.    

Prvním úkolem M. Obertíka bude vybudovat tým složený z obchodníků, techniků a business development manažerů. Následně se chce věnovat upevnění pozice Konica Minolta u stávajících zákazníků a dalšímu rozšiřování technologií využívající softwarovou platformu Forxai V ČR a na Slovensku

Systém Forxai začal vznikat v brněnském vývojovém centru společnosti Konica Minolta v roce 2020 a od té doby je rozvíjen a instalován v různých modifikacích kamerových řešení určených pro zákazníky z celého světa. Nové oddělení bude zodpovědné konkrétně za produkty využívající tento software zejména ke kontrole kvality a efektivity výroby.

Systém Forxai je vhodným doplněním ke kamerám Mobotix, jež Konica Minolta dodává na trh od roku 2017 a od té doby jich ve více než 300 českých a slovenských podnicích nainstalovala přes 5000.

Více informací


Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r.o.
logo Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r.o.

Společnost se zaměřuje na poskytování produktů souvisejících s digitalizací a automatizací procesů, či s kamerovými systémy. Konica Minolta Business Solutions Czech je zároveň distributorem nástrojů Nintex pro automatizaci procesů a robotizaci práce.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.