logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

SOLSOL je nově distributorem AIKO: dodá nejvýkonnější panely s „Oscarem“ za design

Společnost SOLSOL zařazuje do svého produktového portfolia nejvýkonnější panely na trhu. Díky nově podepsanému kontraktu s technologickým vývojářem AIKO se na český trh dostávají prémiové fotovoltaické panely typu ABC (all back contact). Značka AIKO se aktuálně chlubí nejúčinnějším panelem, který dosahuje efektivity 24 procent.

Nejvyšší účinnost, cena Red Dot Award 2023 za produktový design a vlastní výroba kvalitních PERC článků. To vše v sobě spojuje výrobce panelů AIKO, kterého do své stáje zařadil největší český distributor SOLSOL.

„AIKO je divoká karta na poli solárních panelů. O jejich produkty jsme měli velký zájem, protože díky nim můžeme českým a slovenským zákazníkům nabídnout prémiový solární panel za výbornou cenu. Jsme si jistí, že 100 MW prémiových panelů najde velmi rychle majitele,“ říká Radek Orság, výkonný ředitel SOLSOL.

„Česká republika a Slovensko jsou dva nejaktivnější fotovoltaické trhy v Evropě, ve kterých evidujeme obrovskou poptávku po vysoce výkonných solárních panelech. Jsme přesvědčeni, že naše spolupráce se společností AIKO přinese našim zákazníkům velkou výhodu, navýší užívání solární energie a v konečném důsledku pomůže přechodu k obnovitelným zdrojům energie v rámci celé střední Evropy,“ dodává k podpisu smlouvy Orság.

„Společnost AIKO vznikla už v roce 2009, původně jako výrobce vysoce kvalitních bifaciálních PERC článků. Obrat přišel v roce 2023, kdy po dvou letech výzkumu uvedla na celosvětový trh svou technologii ABC (all back contact) s články se zadními spoji, které najdete v našem SOLSOL portoliu. Jedná se o prémiového globálního výrobce, který si navíc pokryl téměř celý řetězec výroby a může tak nabídnout velmi kvalitní produkty, které skutečně vznikají pod jednou střechou,“ upřesňuje Martin Novák, obchodně-technický ředitel SOLSOL.

Nejvýkonnější ABC technologie

ABC technologie zjednodušeně maximalizuje plochu solárního panelu. All back contact panel totiž eliminuje kovové mřížky blokující sluneční světlo. V kombinaci s použitím pyramidových struktur a antireflexních vrstev na předním a zadním povrchu tato konstrukce zvyšuje využití náhodného světla a snižuje optické ztráty. I proto tyto panely dosahují vůbec nejvyšší potvrzené účinnosti 24 % 1). Kvalita a výkon jde ruku v ruce s designem. Důkazem je i ocenění Red Dot Award 2023 za produktový design, který získala právě řada ABC Black Hole.

Ve střední a východní Evropě jsou solární panely AIKO k dispozici také v Polsku, Rumunsku, České republice, Maďarsku, Litvě, Lotyšsku, Estonsku a prostřednictvím vybraných distributorů také v některých balkánských zemích.

Poznámka

1) https://www.pv-magazine.com/2023/10/20/aiko-solar-presents-24-0-efficient-solar-modules/

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.