logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zelený a udržitelný trávník se zatravňovací dlažbou AS-TTE ROŠT

Použitím zasakovacích roštů, také známých jako zatravňovací dlažba či tvárnice, pro zpevněné propustné povrchy AS-TTE ROŠT se významně zlepšují podmínky pro růst trávníku.

Téma udržitelnosti trávníku v zatravňovací dlažbě pro zpevnění propustné povrchy AS-TTE ROŠT vzbuzuje u spousty investorů a zákazníků jisté obavy. Jak tedy udržet trávník zelený a pěkný v zatravněném systému AS-TTE ROŠT, tak aby dlouhodobě prosperoval a bylo co nejméně starostí s jeho péčí?

Použitím zasakovacích roštů, také známých jako zatravňovací dlažba či tvárnice, pro zpevněné propustné povrchy AS-TTE ROŠT se významně zlepšují podmínky pro růst trávníku. Klíčovou funkcí roštů AS-TTE ROŠT je rozložení zátěže na větší plochu. Zámkové propojení a velká styčná plocha roznáší sílu odvozenou od kola do daleko větší plochy, než je tomu u jiných systémů. Celý systém je pak možné ukládat na méně zahutněné vrstvy a tím je umožněno trávě prokořenit do hlubší vrstvy. Menší stupeň zhutnění navíc podporuje lepší obousměrné proudění vody a vzduchu. V půdě se lépe daří mikroorganismům a tím se zlepšují růstové podmínky. Nesporná výhoda roštu AS-TTE je, že nedochází k takovému ohřátí a vysušení povrchu jako je tomu u betonových systémů, a to opět znamená lepší udržitelnost trávy.
AS-TTE ROŠT je na trhu již více než 2 desetiletí a díky dlouhodobým zkušenostem, jsme přesvědčeni, že AS-TTE ROŠT je jedním z nejlépe navržených roštů, který skutečně umožňuje trávě růst.

Více informací


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.