logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

37 trafostanic zkrášlili letos umělci v rámci projektu Street Art

Letošní poslední realizací v rámci projektu Street Art byla trafostanice EG.D na ulici Loucká ve Znojmě
Letošní poslední realizací v rámci projektu Street Art byla trafostanice EG.D na ulici Loucká ve Znojmě

Nejvíce trafostanic nechalo EG.D pomalovat v Jihomoravském kraji, kde jich novou podobu získalo třiatřicet. Další malby potom přibyly na třech trafostanicích v Jihočeském kraji a jedné na Prostějovsku.

V uplynulých týdnech výtvarníci dokončili například úpravu trafostanice na ulici Komenského v Boskovicích. Tu nyní zdobí scéna jakoby vystřižená z džungle plná různých zvířat a rostlin. Poslední realizací letošního roku je potom streetartová malba trafostanice na ulici Loucká ve Znojmě. Umělec KEIM jí vtiskl podobu plnou geometrických tvarů, tak, aby zapadla do prostředí blízké školy. EG.D plánuje v projektu pokračovat i nadále. Jen v lednu chce realizovat dalších osm maleb v Brně, Mikulově nebo Žďáru nad Sázavou.

Projekt Street Art funguje od roku 2015, kdy vznikla první malba na trafostanici v Jihlavě, k dnešnímu dni jich existuje už 217 na celém distribučním území EG.D. Výběr těch nejzdařilejších je k vidění na webu www.galerievulicich.cz, jež funguje jako virtuální výstavní síň. Ke každému dílu je dostupná karta, která obsahuje informace o tom, kde se malba nachází, rok realizace i základní údaje o autorovi. Lidé si mohou prohlédnout i obsáhlou fotogalerii konkrétní trafostanice a uvidí i další v okolí. Celý web Galerievulicich.cz pak doplňuje i profil na Instagramu s nejnovějšími aktualitami z projektu Street Art.

Trafostanici EG.D v Boskovicích na ulici Komenského zdobí nově motivy džungle
Trafostanici EG.D v Boskovicích na ulici Komenského zdobí nově motivy džungle

E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.