logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zateplení obtížných míst: tepelná izolace sloupu

Když se ukáže, že potřebujete zateplit sloup nebo sloupek, máme pro vás řešení. Podívejte se na příklad z praxe: přerušení tepelného mostu u paty sloupu na zateplované terase pomocí PROPASIV® Aerogel.

Jedna s našich nedávných realizací se týkala zateplení terasy nad vytápěným suterénem tepelnou izolací VakuPRO. Tenká vrstva VakuPRO byla pokládána ze strany exteriéru. Terasou do suterénu prochází betonový sloup a vznikalo tak riziko rozsáhlého tepelného mostu u paty sloupu.

Ideálním produktem pro izolování válcových ploch je tenká tepelná izolace PROPASIV® Aerogel. Jedná se o hydrofobní, prodyšný materiál, který lze ohýbat a libovolně řezat.

Z estetického hlediska vyplynul další požadavek: použít na izolaci sloupu co nejtenčí možnou vrstvu materiálu. Díky hodnotě koeficientu tepelné vodivosti od λ = 0,015W/(m•K) je PROPASIV® Aerogel vysoce účinnou tepelnou izolací schopnou zajistit dostatečný tepelněizolační efekt již při ve velmi malé tloušťce.

V tomto případě jsme použili PROPASIV® Aerogel tloušťky 13 mm s λ = 0,018 W/(m•K). Aby bylo eliminováno prochládání sloupu, aplikovali jsme izolaci až do výšky 700 mm nad terasou. Připevněná byla kontaktním stříkacím lepidlem. Povrch izolace upravila stavební firma omítkovým systémem.

Jak realizace ukazuje, i zateplení problematických míst a prvků nejrůznějších tvarů a velikostí je možná s moderními a vysoce efektivními tepelnými izolacemi.

Více informací o PROPASIV® Aerogel


PROPASIV s.r.o.
logo PROPASIV s.r.o.

Vyvíjíme a prodáváme špičkové stavební prvky pro přerušení tepelných mostů. Zabýváme se speciálními izolacemi v technicky náročných stavebních situacích (izolování v tenkých vrstvách). Poskytujeme kompletní servis, poradenství a zpracování technické ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.