logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Správné značení zboží zrychluje celý dodavatelský proces

Jedním z klíčových prvků moderního obchodu je identifikace zboží, která hraje zásadní roli v logistice, při sledování skladových zásob a třídění zboží i usnadnění chodu obchodních procesů.

Představa rychlého a přesného značení zboží má v dnešní konkurenční ekonomice významný dopad na efektivitu a produktivitu firem. Pokud je zboží již na začátku dobře identifikovatelné, zrychlí to a zjednoduší celkový proces od jeho výroby a dodání do skladu až po jeho prodej. 

„Štítky jakožto označení zboží není nic neobvyklého. Ale aby na něm byly údaje, které požaduje zákazník, tedy aby byly zákazníkem modifikované, to už moc časté není," tvrdí Libor Sedláček spolumajitel společnosti GUMEX, spol. s r.o.

Štítky na míru
Štítky na míru zefektivňují provoz skladu zejména při odběru většího množství artiklů, ovšem proces příjmu zásilek usnadní všem, včetně menších firem.

GUMEX pro identifikaci zboží využívá speciální systém štítkování (štítek má tři zóny), který vychází vstříc potřebám jednotlivých zákazníků. Umožňuje jim vybrat mezi několika typy štítků, a především zvolit označení, které odpovídá jejich vlastnímu skladovému systému. Zákazník si tak může štítek upravit na míru podle svých potřeb.

„Štítek slouží k rychlé identifikaci pomocí tří zón. V první zóně jsou základní údaje, které slouží pro následnou evidenci a příjem ve skladu. V další části štítku jsou doplňkové informace o zboží. I ty určuje odběratel a obvykle představují číslo objednávky, název firmy nebo zboží. Poslední zóna je určená pro naši identifikaci a evidenci a najdete zde QR kód, po jehož načtení se zobrazí všechny podstatné parametry produktu na našem webu," popisuje Sedláček.

Více informací


GUMEX, spol. s r.o.
logo GUMEX, spol. s r.o.

Firma GUMEX, spol. s r.o. je rodinná firma založená roku 1994 v České republice. Od roku 2022 je jednou z firem holdingu GUMEX CENTRAL. Od roku 2006 působí dceřiná společnost GUMEX SK, spol. s r.o. také na Slovensku. Firma poskytuje své služby ve ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.