logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Bezdrátová regulace podlahového topení

Podlahové topení nelze ovládat jinak než pomocí termostatu. Zjistěte, jak zvolit regulační techniku pro podlahové vytápění a jaké výhody vám přinese bezdrátový termostat.

Podlahové topení je čím dál oblíbenější, a to zejména kvůli tepelnému komfortu, který vzniká díky příjemnému a rovnoměrnému sálavému teplu od podlahy. Navíc v domácnosti nepřekáží radiátory a při správné regulaci je podlahové topení úspornější než radiátory.

Termostaty jsou klíčovým prvkem podlahového topení. Čidla termostatu měří teplotu v místnosti. Na základě požadované teploty poté termostat otevírá a zavírá ventily rozdělovače podlahového topení a reguluje teplotu vody v podlahovém topení. Zapojení podlahového topení a termostatu musí provést odborník.

S bezdrátovým termostatem lze topení ovládat i na dálku pomocí mobilu nebo internetu. Můžete si tak vyhřát domácnost ještě před příjezdem domů, anebo naopak snížit teplotu topení, pokud jste na to zapomněli při odjezdu. Klasické termostaty lze ovládat pouze pomocí řídicí jednotky, která je napevno instalovaná v domácnosti. V případě chytrých termostatů si můžete navíc nastavit časový program pro každou místnost zvlášť a o regulaci podlahového topení se postará chytrý software.

A jak nastavit podlahové topení? Ve srovnání s radiátory jej stačí nastavit na nižší teplotu, jelikož teplo od podlahy zvyšuje subjektivní pocit tepla. Na druhou stranu je potřeba počítat s větší tepelnou setrvačností. To znamená, že trvá delší dobu, než se byt vytopí, ale zároveň delší dobu chladne. Při regulaci podlahového topení termostatem se proto vyhýbejte velkým a častým výkyvům v nastavené teplotě.

Chytré vytápění


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.