logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Digitální platformy pro stavebnictví: přesahují hranice a jsou využitelné i při budování velkých sportovních stadionů

I sportovní arény musí čas od času podstoupit nezbytnou rekonstrukci či vznikají zbrusu nové.

Reklama

Vždy se jedná o specifickou výstavbu spjatou s řadou úskalí včetně nutnosti dodržování časového harmonogramu. Dokončení je totiž zpravidla vázáno na zahájení nové ligové sezóny. Jak si její start nezkomplikovat, ukazuje aktuální příklad ze zahraničí. Výstavba fotbalového stadionu pro prvoligový NK Osijek byla realizována s využitím platformy pro digitalizaci PlanRadar a i s její pomocí mohl klub vstoupit do sezóny 2023/2024 včas a s nejmodernějším stadionem v Chorvatsku. Areál navíc splňuje nejvyšší kritéria pro soutěže pořádané Unií evropských fotbalových asociací (UEFA).

FK Osijek se nově pyšní nejmodernějším stadionem v zemi s kapacitou 13 005 diváků, doplněným o tréninkové centrum. Nechybí ani 244 sedadel pro osoby se zdravotním postižením, mediální centrum pro až 90 novinářů, 890 parkovacích míst a náměstí v jihovýchodním rohu. To vše na 15,3 hektarech. Výrazným architektonickým prvkem je přesahující střecha s celkovou plochou 20 000 m2. Právě po jejím vnějším obvodu klesají bílé elegantní sloupy až na zem a dotváří celkový pohled na stadion.

Trávník je navíc realizován dle současných trendů hybridní formou „GrassMax“, která posiluje přírodní travní porost vyztuženými syntetickými vlákny, čímž zlepšuje jeho vlastnosti i kvalitu.

Další zkušenosti z výstavby

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.