logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Mostové váhy a jejich využití při vážení vozidel v průmyslu

Mostové, neboli mostní váhy, jsou specifická zařízení určená pro vážení průmyslových vozidel a jejich nákladů. Ve většině případů se jedná o vážení pro komerční účely.

Moderní mostové váhy v sobě mají přímo implementované tenzometrické snímače zatížení, které umožňují pohodlný a přesný odečet váhy vozidla. Velikou výhodou technologicky vyspělých silničních vah, které nabízí například společnost M.E.N. expert, je možnost dálkového vážení vozidel. To zvyšuje nejen bezpečnost při samotném vážení, ale nabízí firmám větší flexibilitu celého procesu vážení.

Výhody, funkce a instalace moderních mostových vah

Vyspělé technologie pronikají už i do oblasti průmyslového vážení vozidel, a proto se dnes mostní váhy běžně vybavují vážním softwarem, který poskytuje praktickou archivaci, přenos i sdílení dat. V řadě případů software umožní automatizaci některých procesů nebo plně samoobslužné vážení vozidel.

Kontrolní vážení nákladních vozidel probíhá tak, že od naměřené hodnoty naloženého vozidla je odečtena čistá hmotnost vozidla. Tento údaj je běžně dostupný u výrobců vozidel nebo lze vozidlo před vážením s nákladem zvážit samostatně.

Silniční mostové váhy mohou být instalovány v úrovni terénu nebo nad úrovní terénu. U instalace nad úrovní terénu je celková stavba váhy jednodušší.

Instalaci mostních vah lze provést prakticky kdekoliv, kde je dostatek prostoru. Nejčastěji se aplikují u vjezdů do areálů nebo, v případě potřeby, na méně rušných místech areálů, kde nebrání běžnému provozu. Pokud je místa nedostatek, je možné použít přejezdové váhy.

Mostové váhy - silniční mostní váhy


M.E.N. expert s. r. o. - vážní systémy na míru vašemu podnikání
logo M.E.N. expert s. r. o. - vážní systémy na míru vašemu podnikání

Zajišťujeme prodej, instalaci a servis vážních systémů. S výběrem vhodného zařízení vám poradíme a připravíme ho na míru vašich potřeb. Naše společnost je členem unie výrobců vah a disponujeme certifikátem ČSN EN ISO 9001:2001.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.