logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zvonky pro neslyšící pomáhají zpříjemnit život handicapovaným lidem i rodinám s dětmi

Jak zjistit, že k vám přišla návštěva nebo že za dveřmi stojí pošťák, když neslyšíte, že někdo klepe nebo zvoní? Zvukový signál je na nic, proto je potřeba sáhnout po tom optickém.

Pro osoby se sluchovým postižením je důležité, aby se mohly co nejlépe začlenit do normálního života. I taková maličkost, jako je zvonek, který upozorní na návštěvu pomocí optického signálu, může být velkou pomocí.

Domovní zvonky pro neslyšící kdysi a dnes

V minulosti se pro sluchově handicapované lidi používalo zařízení, které fungovalo na principu závaží, kdy návštěva zatahala za madlo a v domě nebo bytě spadlo na zem těžké závaží, které vyvolalo rázovou vlnu. Tu mohl neslyšící zachytit. Ale uznejte sami, toto není úplně dobrý způsob oznamování návštěv.

Dnes už vše funguje trochu jinak a k dostání jsou moderní zvonky pro nedoslýchavé. Najdete je například v sortimentu společnosti Tympol Plus. Zvonky pro neslyšící si můžete představit jako světelný zvonek pro neslyšící, který místo zvukového signálu používá signál optický v podobě blikající LED diody. Stačí, když se zvonková stanice umístí na místo, které je dobře vidět.

Rodiny s dětmi si tyto zvonky také oblíbí

Drátové i bezdrátové zvonky pro neslyšící nebývají určeny jen pro sluchově postižené. Díky tomu, že mívají k dispozici i klasické zvonění se dají využít i v domácnostech, kde jsou malé děti, které by mohl zvuk zvonku probudit. Přes den může zvonek normálně zvonit a když se děťátko uloží ke spánku, dá se jednoduše přepnout na LED signalizaci.

Domovní zvonky


Tympol Plus s.r.o.
logo Tympol Plus s.r.o.

Společnost Tympol Plus, s.r.o. je specialistou na elektroinstalační materiál. Máme pro vás vše potřebné pro elektroinstalaci v domech, bytech i kancelářích - zvonky, vypínače, světla, elektrocentrály, moderní výrobky s wi-fi připojením, alarmy, prodlužky ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.