logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tenzometrické snímače Zemic Europe pomáhají měřit transpiraci rostlin

Společnost Zemic Europe vyvíjí tenzometrické snímače zatížení pro řadu oborů. Konkrétně v zemědělství mohou speciální snímače zatížení pomoci v lepším hospodaření s vodou.

Tenzometrické snímače Zemic Europe lze uzpůsobit na míru každé zakázky, a proto není problém využít snímače i tam, kde by to dříve bylo obtížné. U české společnosti Manat, která poskytuje snímače Zemic včetně příslušenství, najdete mnoho druhů snímačů a vždy je možné se domluvit na tom, k čemu snímače chcete využít a co od nich očekáváte.

Vysoká přesnost a kvalita měření i při různých teplotách

Velmi zajímavé využití našly tenzometrické snímače síly Zemic u nizozemské společnosti, která má za cíl přeměnit fenotypování rostlin na praktický nástroj pro pěstitele a chovatele. Záměrem využití tenzometrických snímačů zatížení bylo navrhnout smysluplné nástroje pro měření stálé transpirace rostlin (pasivní proces, při kterém rostlina vydává vodu prostřednictvím listů). Protože bylo potřeba vytvořit platformu, která bude vážit za jakýchkoli podmínek, bylo nutné použít snímače zatížení, které dosáhnou vysoké kvality a přesnosti měření i při měnících se teplotách.

Pro projekt byl využit jednobodový tenzometrický snímač Zemic Europe L6N, který je schopen vyřešit hodnocení rychlosti transpirace u několika stovek rostlin. Snímač je vyroben z hliníkové slitiny IP65 a je vhodný jak pro jednoduché, tak pro dvojité strukturované váhy.

Poznatky z oblasti odpařování vody z rostlin mohou výrazně pomoci při šlechtění odrůd tolerantnějších vůči suchu. Tenzometrické snímače zatížení tak mohou pomoci při nakládání s vodou v oblasti zemědělství, na polích i v pěstitelských sklenících.

Tenzometrické snímače Zemic Europe


Manat s.r.o. - tenzometrické snímače zatížení
logo Manat s.r.o. - tenzometrické snímače zatížení

Snímače zatížení jsou důležitou součástí všech vážních systémů. Jejich úkolem je převod mechanické síly na elektronické zobrazení. Naše společnost se zaměřuje na poskytnutí širokého sortimentu tenzometrických snímačů zatížení a potřebného příslušenství.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.