logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

ABB rozšiřuje rodinu průmyslových robotů o čtyři energeticky úsporné modely

Inovativní řada přináší až o 20 % nižší spotřebu energie. Špičková opakovatelná přesnost najetí do bodu s minimální odchylkou 0,03 mm zvyšuje kvalitu výroby.

Divize ABB Robotika společnosti ABB rozšiřuje svou řadu robustních průmyslových robotů o čtyři modely nové generace, IRB 6710, IRB 6720, IRB 6730 a IRB 6740, ve 22 variantách s nosností od 150 kg do 310 kg a s dosahem od 2,5 m do 3,2 m. Díky širokému výběru variant mohou zákazníci dosáhnout vyšších výkonů ve výrobě a úspory energie.
„Klíčovým faktorem ve výrobě automobilů je udržitelnost, jelikož 78 % společností ji označuje za důležitou a 77 % za prioritu,“ uvádí Marc Segura, prezident divize Robotika ABB. „Tyto potřeby našich zákazníků uspokojují naše čtyři nové roboty ve 22 variantách, které představují odolné flexibilní řešení a nabízejí až 20% úsporu energie. Tyto nové roboty lze využít v celé řadě průmyslových odvětví včetně automotive, slévárenství, potravinářství a logistiky.“

Vyšší energetickou účinnost zajišťuje nový řídicí systém OmniCoreTM a lehčí design robotu. Software TrueMove a QuickMove umožňuje pokročilé řízení pohybů pro dosažení maximální rychlosti a opakovatelné přesnosti najetí do bodu s minimální odchylkou 0,03 mm. Díky těmto parametrům je nová řada robotů ideální pro úlohy, jako je bodové svařování, laserové svařování, šroubování a nýtování, a umožňuje tak výrobcům automobilů dosáhnout vysoké kvality montáže.

„Naše nová řada robotů odpovídá potřebám rychle se rozvíjejícího elektromobilního průmyslu. Výrobci elektrických vozidel a baterií si mohou vybrat ze široké nabídky robotů ABB, které jsou vhodné pro manipulaci s bateriemi různých velikostí od jednotlivých článků až po moduly a kompletní systémy, vysoce přesnou montáž karoserií automobilů, bodové svařování a instalaci sedadel či palubních desek v omezených prostorech ve vozidle,“ uvádí Joerg Reger, globální manažer Automotive Business Line.

Nové robustní roboty ABB byly poprvé představeny na veletrhu Automatica 2023. Na stánku ABB v plně funkční buňce na výrobu baterií předváděly bodové svařování, nakládání a vykládání dílů zásobníků baterií pro elektromobily, které bylo zajištěno jedním z plně autonomních mobilních robotů ABB.


ABB s.r.o.
logo ABB s.r.o.

ABB je přední světovou společností působící v oblasti energetiky a automatizace. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává více než 3400 lidí. Hlavní produkce: Elektromotory, generátory, frekvenční měniče, jejich díly, projekce, dodávky, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.