logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Miniaturní součástky jsou všude kolem nás. Víte, jak vznikají?

Výroba miniaturních produktů vyžaduje pokročilé technologie a know-how. Nezáleží totiž na milimetrech, ale spíše na jeho desetinách až tisícinách.

Naše nejlepší přesnost činí plus mínus 0,15 milimetru. To je tloušťka přibližně dvou listů papíru," vysvětluje záludnosti, které se skrývají v detailech, Libor Sedláček ze společnosti GUMEX.

GUMEX se při zakázkové výrobě věnuje také výrobě plochého těsnění, a díky pokročilým technologiím dokáže svým klientům vyjít vstříc i u netradičních mini produktů na míru. Miniaturní komponenty dodává GUMEX mimo jiné výrobcům elektroniky, pro něž hrají titěrné díly zcela zásadní roli. 

„U malých výrobků samozřejmě vždy záleží na materiálu, čím je tvrdší, tím menší produkt je možné vyrobit. Podobné je to i s tvarem. Podle konkrétního typu zakázky pak volíme nejlepší technologii výroby, například s digitálním plotrem, 2D frézou, automatickým výsekovým lisem či vodním paprskem," popisuje Sedláček.

Za hranicemi lidského zraku

GUMEX svým zákazníkům nabízí i možnost změření předložených miniaturních výrobků, součástek a produktů prostřednictvím speciálního 2D kamerového profilprojektoru s patentovanou měřicí technologií. Díky tomu je možné porovnat 2D produkty s výkresy nebo jej celý rovnou vyhotovit na základě reálné předlohy s přesností na 7,5 mikrometru (jeden mikrometr je jedna tisícina milimetru).

„Když chceme, aby spolehlivě fungovalo něco velkého, je potřeba sladit chod mnoha malých, ale nesmírně důležitých dílků. To platí, ať už se jedná o přístroj, rodinu nebo firmu. Malým zakázkám věnujeme péči a prostor, protože na maličkostech v životě i v práci prostě záleží," zakončuje Sedláček.


GUMEX, spol. s r.o.
logo GUMEX, spol. s r.o.

Firma GUMEX, spol. s r.o. je rodinná firma založená roku 1994 v České republice. Od roku 2022 je jednou z firem holdingu GUMEX CENTRAL. Od roku 2006 působí dceřiná společnost GUMEX SK, spol. s r.o. také na Slovensku. Firma poskytuje své služby ve ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.