logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

ABB posiluje své portfolio technologií pro chytré domácnosti akvizicí společnosti Eve Systems

Společnost ABB oznámila akvizici společnosti Eve Systems GmbH. Tato mnichovská společnost zastává vedoucí pozici na trhu v oblasti výrobků pro chytré domácnosti a působí v Evropě a Spojených státech.

Díky této transakci se společnost ABB stane lídrem v oblasti výrobků pro chytré domácnosti založených na novém komunikačním standardu Matter a protokolu Thread. Tyto technologie v rámci své interoperability umožňují výrobcům používat jedno komunikační rozhraní pro bezdrátový přenos informací mezi různými prvky. Doplňkové výrobky společnosti Eve jsou určené pro projekty modernizace stávajících bytů a domů, kde s nimi uživatelé přicházejí do přímého kontaktu. Akvizice umožní společnosti ABB poskytovat komplexní portfolio výrobků potřebných pro vytváření bezpečných, inteligentních a energeticky úsporných domů a budov. Finanční podmínky transakce nebyly zveřejněny.

Společnost Eve Systems byla založena v roce 1999 a své čelní postavení získala díky výborným uživatelským zkušenostem a kvalitě svých výrobků pro chytré domácnosti, které zahrnují širokou škálu zařízení pro automatizaci domácnosti, hospodaření s energiemi, zabezpečení a monitorování spotřebičů. Se svými přibližně 50 zaměstnanci je společnost Eve průkopníkem nového standardu konektivity Matter, který umožňuje plnou interoperabilitu výrobků inteligentní domácnosti bez ohledu na výrobce a operační systém uživatele, a bezdrátového protokolu Thread. Více než polovina spotřebitelských produktů společnosti Eve pomáhá domácnostem s aspekty hospodaření s energií, čímž reaguje na rostoucí poptávku spotřebitelů po energeticky efektivních výrobcích.

Akvizice společnosti ABB je významným krokem vpřed na rychle rostoucím trhu s technologiemi pro inteligentní domácnosti, protože se zvyšuje poptávka po výrobcích pro modernizaci budov, které uspokojí potřebu většího komfortu a vyšší energetické účinnosti. Akvizice vstupuje v platnost okamžitě a společnost Eve Systems se stává samostatně provozovanou značkou v portfoliu řešení pro automatizaci budov a domácností v rámci divize inteligentních budov oblasti ABB Elektrotechnika.

Více informací


ABB s.r.o.
logo ABB s.r.o.

ABB je přední světovou společností působící v oblasti energetiky a automatizace. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává více než 3400 lidí. Hlavní produkce: Elektromotory, generátory, frekvenční měniče, jejich díly, projekce, dodávky, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.