logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Soutěž Klubu posádek Cat 2023

V pískovně v Hrušovanech u Brna proběhla i letos soutěž Klubu posádek Cat, při které zkušení strojníci porovnali své schopnosti a dovednosti při ovládání strojů Cat.

Sobota 10. června byla letos v pískově v moravských Hrušovanech ve znamení soutěže strojníků. Klub posádek Cat (KPC) zde i letos uspořádal svou soutěž zručnosti, ve které se utkali ti nejlepší operátoři stavebních strojů.

Letošní ročník připravil soutěžícím nelehké chvilky. Tak, jak se vyvíjí technika a technologie stavebních strojů, vyvíjí se i disciplíny soutěže. Jen jemná práce s ovládacími pákami a joysticky už k úspěchu nestačí. A to platí nejen na stavbě, ale i na trati soutěže.

Ta letošní se sestávala ze tří disciplín. Hned první z nich prověřila schopnost strojníků řídit pohyb ramene rýpadla nejen podle citu, ale také podle virtuálního modelu. Úkolem bylo srovnat násep do přesně stanovené roviny dle referenčního bodu. Displej uvnitř pásového rýpadla Cat 323 zobrazoval cílový stav a bylo jen na dovednostech soutěžících, jak blízko se k němu dokáží přiblížit. Pravidla byla přísná. Kontrolní měření prováděli rozhodčí na pěti místech a tolerovaná odchylka byla pouhý jeden centimetr. Cokoli nad tuto hodnotu už znamenalo trestné body...

Více informací


Zeppelin CZ s.r.o.
logo Zeppelin CZ s.r.o.

Společnost Zeppelin CZ s.r.o., výhradní prodejce stavebních strojů a zařízení Cat® pro Českou republiku, dodává na český trh širokou škálu stavebních, zemních, zemědělských a důlních strojů amerického výrobce Caterpillar. Je také dodavatelem ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.