logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Spolupráce firem SolidSun a ACOND přinese zákazníkům vyšší efektivitu i úsporu nákladů

Dvě silné české značky, dodavatel komplexního řešení fotovoltaických elektráren SolidSun a výrobce tepelných čerpadel ACOND, se dohodly na spolupráci. Jejich klientům toto partnerství přinese ještě větší úspory za energie.

Největší množství elektřiny se v domácnostech spotřebuje na vytápění, chlazení a ohřev vody. Fotovoltaická elektrárna s tepelným čerpadlem zajistí komplexní řešení využitelné po celý rok. Jejich kombinací lze v létě ušetřit pokrytím velké části spotřeby elektrické energie výrobou z fotovoltaiky a v zimě pak naplno využívat úsporné a komfortní vytápění tepelným čerpadlem.

„Skupina SolidSun se zabývá instalací fotovoltaických elektráren od roku 2013. Spolupráce s firmou ACOND, předním českým výrobcem tepelných čerpadel, našim klientům nabídne další možnosti v oblasti obnovitelných zdrojů energie, především nezanedbatelné úspory nákladů,“ říká generální ředitel skupiny SolidSun Martin Palarčík.

Skupina SolidSun patří mezi špičku tuzemských společností, které instalují fotovoltaické elektrárny. Výstavbu FVE realizuje na míru domácnostem i firmám. Její pracovníci položili již více než 350 000 fotovoltaických panelů v osmi zemích Evropské unie.

„Ve spojení tepelného čerpadla ACOND a fotovoltaické elektrárny SolidSun vidíme obrovský přínos pro zákazníka, a to jak v efektivitě, tak v úspoře nákladů. Proto jsme se rozhodli pro spojení dvou největších českých společností zabývajících se výrobou tepelných čerpadel a instalací fotovoltaických elektráren. SolidSun je důvěryhodnou společností a věříme, že tímto spojením zákazníkům přineseme unikátní standard služeb,“ dodává Jiří Hanus, generální ředitel společnosti ACOND.

Český výrobce ACOND během svého působení nainstaloval již přes 10 000 tepelných čerpadel a další má skladem. V roce 2022 nainstaloval 3 700 kusů tepelných čerpadel, z toho 2 500 kusů v České republice. Na zvýšenou poptávku reaguje výstavbou nového výrobního závodu, který zajistí plánovanou produkci až 50 000 kusů čerpadel za rok. Tepelná čerpadla ACOND jsou nejtišší na českém trhu, garantují velice nízkou energetickou náročnost a výrazně snižují náklady na vytápění. I při nízkých teplotách -15 °C připraví vodu alespoň o teplotě 70 °C. Využívají scrollový kompresor, chladivo propan R290 a nerezový povrch venkovní jednotky. Výrobce ke svým zařízením poskytuje také službu vzdáleného online dohledu.


SolidSun
logo SolidSun

Jsme skupina Solidsun - poskytujeme komplexní řešení v oblasti fotovoltaických elektráren. A to jak pro rodinné domy, tak firmy. Navrhujeme a realizujeme FVE, stavíme FV parky v ČR i EU, zajistíme výhodný výkup přebytků energie z FVE. O klienta se staráme ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.