logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rodinné bydlení u Vyškova

Mezi kopci stoupajícími k Moravskému krasu jsme navrhli rozšíření pěkné rázovité vesnice. Její nepravidelná velmi malebná zástavba, daná mnoha terénními vlnami a záhyby byla pro nás hlavní inspirací.

Navrhli jsme systém terasovitých nepravidelně uspořádaných pozemků, mezi které jsme prostě proložili jednoduchou

lehce křivolakou sítí komunikací, veřejných prostranství, chodníčků a terénních schodišť. Doplnili zeleň, zídky, přírodní tradiční materiály všech povrchů, měřítko, pěkný detail a bylo vlastně hotovo. Základní půdorys, genofond řešení, se ukázal jako hlavní moment návrhu.

Každá parcela získala zcela jedinečný náboj a kvalitu.

A přesto, že jsme kombinovali jen 2 základní typy domů, výsledkem je velká prostorová bohatost i celková diverzita zástavby.

Osvědčilo se i hravé střídání barevnosti skládané krytiny.

Vše se tak spojilo do krásného celku, kde nejsou jen osamělé privátní ostrovy soukromí, za branami na hranicích pozemků.

Naopak, mezi zahradami a domy protékající sdílený prostor vytvořil nový kus vesnice. Jako by se autentické prostředí jen trochu rozrostlo.

Více informací


Atelier Habina s.r.o.
logo Atelier Habina s.r.o.

Naše domy vyrůstají ze svého prostředí a místo, volná krajina či složitá městská proluka je jejich kořenovým systémem i hlavním zdrojem energie. Synergie místa a stavby je vlastně tím hlavním, co našemu klientovi přinášíme. Věříme v úspornou řeč krásné ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.