logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

První infračervené vytápění na vodíkový pohon na světě

Na veletrhu ISH ve Frankfurtu nad Mohanem nevíte, kam se podívat, pokud jde o udržitelné teplo. Společnost Schwank koncem letošního roku přijde na trh s topným systémem, jenž funguje ze 100% na vodík.

"Nový systém geniumSchwank je milníkem ve vývoji vytápění pro průmysl. Dává firmám svobodu volby systému, který roste s dobou. Lze je totiž používat s různými druhy plynu a brzy i s vodíkem. To je světový unikát," říká jednatel společnosti Schwank CZ Aleš Fukar.

Pro haly vyšší než čtyři metry

Společnost Schwank je odborníkem na inovativní vytápění a chlazení hal vhodné pro průmyslové haly, logistická a distribuční centra. Hlavní cílovou skupinou jsou haly vyšší než čtyři metry. Vytápění pomocí infračerveného záření je v tomto typu prostor nejefektivnější. Dosud byly systémy Schwank vytápěny plynem, ale to se brzy změní.

Brzy tak bude možné tyto komerční prostory vytápět stoprocentním vodíkem, což je celkové řešení průmyslových klimatických systémů budoucnosti. "Společnost Schwank je známá tím, že nabízí nejúčinnější infračervené vytápění pro tyto objekty," doplnil Aleš Fukar.

Vedoucí postavení na trhu

"Získáváme tak vedoucí postavení na trhu. Je to skvělý pocit, ale přináší to také určitou odpovědnost. Na tu jsme však ve společnosti Schwank připraveni," prozradil Aleš Fukar.

Mimochodem, systémy se dodávají v délkách od 3,5 do 12,5 metru a jsou k dispozici v různých třídách od 21 do 61 kilowattů. Možnost volby více druhů plynu je příjemná pro firmy, které teprve zvažují, který druh plynu je pro ně nejatraktivnější. GeniumSchwank je jediným infrazářičem, u kterého si můžete vybrat mezi vodíkem, zemním plynem nebo LPG.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.