logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Společnost Eaton se stává součástí konsorcia FLOW podporovaného EU

Společnost Eaton zabývající se inteligentním řízením energie oznámila, že se stává součástí evropského výzkumného a inovačního projektu, jehož cílem je vývoj integrovaných technologií a obchodních modelů nezbytných pro podporu hromadného nasazení infrastruktury nabíjení elektrických vozidel.

Nově zahájený projekt FLOW, jehož hodnota přesahuje 10 milionů USD, je podporovaný výzkumným a inovačním programem Evropské unie Horizon Europe a potrvá čtyři roky do března 2026 se zaměřením na kompletní řetězec nabíjení elektrických vozidel. Projektové konsorcium zahrnuje 24 externích partnerů a šest předních univerzit z celé Evropy a povede ho Fundació Institut De Recerca En Energia De Catalunya.

Role společnosti Eaton v celém projektu bude zahrnovat další práci na vývoji technologií pro nabíjení elektrických vozidel a rovněž využití řešení vycházející z celkové strategie společnosti nazvané Budovy jako síť (Buildings as a Grid), které spojuje energetické potřeby budov a elektrických vozidel s možností vytváření udržitelné energie přímo v budově.

Výzkum a vývoj se zaměří na V2G, tedy napojení vozidla na síť, ale také V2X možnosti, kdy se vozidla dají propojit s jakýmkoliv dalším prvkem k dosažení větší flexibility, DC-DC nabíjení, které poskytuje vetší kvalitu a možnost kontroly a další práci na systému řízení energie Budova jako síť, který podporuje možnost předpovídat, optimalizovat a dále řídit. Aby bylo možné všechny tyto technologie spojit do jednoho komplexního řešení, bude na projektu spolupracovat několik oddělení společnosti Eaton, jako Eaton Research Labs a Eaton Centrum pro inteligentní energii v Dublinu.


Eaton Elektrotechnika s.r.o.
logo Eaton Elektrotechnika s.r.o.

Naše energeticky úsporné produkty a služby pomáhají našim zákazníkům výkonně řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii spolehlivěji, efektivněji, bezpečněji a udržitelněji. Dáváme lidem nástroje pro efektivnější využívání energie. Pomáháme ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.