logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

O pronájem lehkých kompozitních LPG láhví je mezi karavanisty zájem. Stojí 1 Kč na den

Karavaning zažívá masový rozvoj, což nutí dodavatale umožnit komfortnější distribuci LPG láhví. V posledních letech se tak na trhu zformoval speciální segment LPG láhví určených především pro obytná vozidla.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Nádoby z kompozitního materiálu si zákazník může pouze zapůjčit za symbolickou cenu. Prodejní síť, kde je možné láhve měnit či vracet se rozrůstá. V příštím roce bude moci karavanista doplnit zásobu LPG v pronajaté láhvi téměř v každém českém okrese.

„Namísto klasické směsi propanu a butanu jsou kompozitní tlakové LPG láhve pro karavany plněny výhradně čistým propanem. Kromě toho, že je propan výhřevnější, jeho spalováním nevznikají jedovaté oxidy síry a nezanechává skvrny třeba na hrncích a dalším nádobí, má zvláště pro karavanisty jednu podstatnou výhodu. Odpařuje se už od ‒42 stupňů Celsia, takže při použití během mrazů není omezeno použití LPG láhve, ve které by jinak mohl zůstávat nespotřebovaný, tedy neodpařený butan,“ popisuje Jiří Karlík s tím, že čistým propanem se již plní i 5kg láhve určené primárně pro plynové grily, ale i část běžných 10kg ocelových láhví.

Na trhu samozřejmě existuje možnost zakoupit vlastní kompozitní láhve. Jde však o investici v řádu tisíců korun za jednu láhev a obytný vůz zpravidla využívá dvě. Výrazně ovšem roste zájem o pronájem karavanových LPG láhví, což je pro karavaning, který se stává masově rozšířeným způsobem trávení dovolené, optimální obchodní model. „Náš koncept pronájmu kompozitních láhví pro obytná vozidla umožňuje zapůjčení láhve na libovolnou dobu za 1 korunu na den. Za posledních 12 měsíců se objem prodaného LPG v zapůjčených karavanových láhvích i počet zákazníků více než zdvojnásobil ve srovnání s předchozím obdobím,“ říká Jiří Karlík. „První láhev či láhve pro obytňák dodáme zákazníkovi přímo na zvolenou adresu. Následně může naše červené kompozity měnit za plné plošně po celém Česku. Prodejní síť s karavaningovými kompozity jsme výrazně rozšířili v loňském roce, aktuálně je jich přes 20, ale nadále rychle přibývají další. Cílem je pokrýt většinu okresů, takže předpokládáme, že v příštím roce si bude karavanista moci vyměnit nebo vrátit pronajaté LPG láhve přibližně na 50 místech v celém Česku,“ dodává Jiří Karlík.

Více informací


PRIMAGAS s.r.o.
logo PRIMAGAS s.r.o.

Společnost Primagas je přední český dodavatel LPG a LNG. Primagas dodává LPG - propan butan do zásobníků, čerpacích stanic LPG a v PB láhvích ocelových a kompozitních plastových. LPG lze využít pro domácnosti i firmy k vytápění, přípravě teplé vody, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.