logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Definice webových stránek do PLC a šablon pro terminály

V tomto článku se pokusíme objasnit, jak to s nimi vlastně je a jak postupovat, abychom dosáhli cíle rychle a bez zbytečných potíží.

I když je vývojové prostředí Merbon IDE přehledné a intuitivní, jedna z kritických „křižovatek“, na níž se kroky programátora mohou zastavit, je definice webových stránek do PLC a grafických či textových šablon pro terminály. V tomto textu se pokusíme objasnit, jak to s nimi vlastně je a jak postupovat, abychom dosáhli cíle rychle a bez zbytečných potíží.

V první řadě je dobré si uvědomit, že stromová struktura v sestavě je vlastně jen jakýsi způsob, jak hierarchicky uchovávat data (podobně jako adresáře v PC) a nelze z ní vyčíst nějaké vazby mezi šablonou (jako definicí grafiky) a zařízením, na kterém pak šablona běží. HMI projekty jsou jen jakési „kontejnery“ na šablony a slouží k jejich zakládání, kopírování atd.

Při tvorbě webové šablony musíme rozlišovat mezi dvěma různými případy: šablona je tvořena buď jen pro jediné PLC (a o ostatních PLC v síti „neví“), nebo pro více PLC, přičemž data z různých PLC mohou být zobrazována na jedné webové stránce („panelu“).

CELÝ ČLÁNEK DOSTUPNÝ ZDE

Více informací


Domat Control System s.r.o.
logo Domat Control System s.r.o.

Domat Control System s.r.o. patří k evropské špičce dodavatelů řídicích systémů a regulací pro inteligentní budovy, průmysl a energetiku. Cílem této ryze české společnosti je vyvíjet, vyrábět a dodávat řídící systémy v mezinárodním měřítku.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.