logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Buspro – silný nástroj pro elektroinstalační firmy aneb krok vpřed v klasické elektroinstalaci

Stavebnice elektronických modulů Buspro od HDL je určena k sestavení všech obvyklých funkcí tzv. chytrého domu.

Díky svým výjimečným vlastnostem, kterými se odlišuje od většiny jiných systémů k řízení chytrého domu (odborněji „automatizovaná elektroinstalace“) však umožňuje automatizaci jak rodinného domu, tak i velké patrové administrativní budovy, ale také, v případě potřeby, jedné jediné funkce. Vždy za odpovídající cenu. Tím je vhodný také k instalaci do budov s obvyklou elektroinstalací (a nikoliv se systémem pro řízení „chytrého domu“). Míněna je situace, kdy budova je, nebo má být, vybavena běžnou elektroinstalací, jenže je požadována funkce, která byť i jednoduchá, nejde realizovat vůbec anebo nejde realizovat snadno s přístroji klasické elektroinstalace.


Pro ilustraci uveďme několik příkladů:

Příklady
  • Venkovní osvětlení vchodu do penzionu se má po setmění sepnout automaticky při přiblížení osoby ke dveřím, ale od západu slunce až do 22 hodin má svítit trvale. Kromě toho lze toto stejné osvětlení ovládat vypínačem.
  • Ve sportovní hale lze světla ovládat vypínačem v hale na zdi, ale rovněž vypínačem z recepce. Vypínačem z recepce lze navíc zablokovat vypínač v hale.
  • Osvětlení ložnice je stmívatelné. Když se světlo zapne ve dne, od 7 h do 22 h, rozsvítí se na 100 % (a jas lze snižovat). Pokud se však světlo zapne v noci od 22 h do 7 h, rozsvítí se na 20 % (a jas lze snižovat i přidávat).
  • Po ukončení pracovní doby se v objektu sama zhasnou světla, pokud nebyla vypnuta normálně.
  • V prázdném domě se po setmění střídavě a namátkou rozsvěcí a zhasínají světla do ulice a tím se simuluje přítomnost.
  • Atd.

Podobných funkcí lze vyjmenovat dlouhou řadu, podle potřeby dané budovy a přání majitele. Všechno lze rovněž kombinovat s ovládáním na dálku. I modul připojení k internetu je samostatný, takže pokud dálkové ovládání není požadováno, není díky stavebnicové struktuře potřeba navyšovat cenu zařízení. Značka HDL dodávající stavebnice Buspro, je na českém trhu zastoupená distribuční společností HDL Automation s.r.o. Firma poskytuje k produktu technickou podporu včetně konzultací o způsobu řešení té či oné úlohy a následně technickou podporu při instalaci.

Více informací


HDL Automation s.r.o.
logo HDL Automation s.r.o.

HDL Automation s.r.o. zastupuje značky HDL, IQRC, MyMight, Enertex, smart:)things, Hoteza, Raysgem, Matrix. Dodává škálu produktů od jednotlivých modulů až po kompletní automatizační systémy budov, systémovou elektroinstalací vytváří inteligentní budovy.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.