logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Další přírůstek zákazníků u dodavatele poslední instance: Energo LAR

Vysoké ceny elektřiny ve velkoobchodu a s tím vysoké nároky na financování nákupu donutily dalšího dodavatele ukončit dodávky pro domácnosti. Tentokrát se jedná o společnost Energo LAR.

Reklama

Společnost Energo LAR je menším dodavatelem elektřiny a plynu, v lednu měl 549 odběrných míst elektřiny a 109 přípojek plynu. Mimo prodeje energií se tato společnost zabývá distribucí elektřiny. montážní činností a výrobou rozvaděčů.

Ukončení prodeje elektřiny oznámila společnost Operátoru trhu a ten vydal tiskovou zprávu. Na stránkách dodavatele si můžeme přečíst:

"Vzhledem k probíhajícímu zdražování elektřiny a plynu, pravděpodobně z důvodů znepokojivých událostí v Evropě, vystoupala nákupní cena elektřiny na trhu až na 480 Euro/MWh bez DPH a cena plynu vzrostla na neuvěřitelných 250 Euro/MWh bez DPH. Tento stav platí k 7.3.2022. Snažíme se dělat taková opatření, abychom se s naši firmou nedostali do problému a vydrželi obrovský finanční tlak ze strany trhu".

Z vyjádření dodavatele vyplývá, že nakupoval energie na krátkodobých trzích a s kvůli tamnímu rychlému růstu cen přestal být schopen finančně nákupy pokrýt.

Zákazníci tohoto dodavatele by si měli co nejdříve najít nového dodavatele, pokud ne, bude příslušným zákazníkům zahájena dodávka elektřiny dodavatelem poslední instance.

Dodavatel poslední instance (DPI) je nástrojem, který chrání spotřebitele v případě úpadku jakéhokoliv dodavatele energií. Nastupuje okamžitě a energie od něj lidé mohou odebírat nejdéle půl roku. Kdykoliv během této doby si mohou vybrat nového řádného dodavatele a přejít k němu bez jakýchkoliv omezení. I pokud měli s původním dodavatelem uzavřenou smlouvu na dobu určitou, ta v rámci DPI již neplatí.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.