logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Certifikované pasivní domy PHI Darmstadt

V ČR jsou aktuálně 4 certifikované pasivní domy PHI Darmstadt. Tři ze čtyř domů jsou našimi zákazníky. Nejstarší certifikovaný dům vznikl v ČR dříve než v Číně.

Je tomu již 13 let, kdy naše firma certifikovala první pasivní dům u PHI Darmstadt.

Jednalo se o první dům v ČR, který se mohl opravdu prokázat kvalitou pasivního domu, tak jak je německým institutem PHI definován. Pasivní domy v tehdejší době vznikaly v hojnější míře, nicméně jejich stavebníci, projektanti, či investoři nebyli schopni nebo ochotni tuto kvalitu prokázat.

Naše firma šla jinou cestou. Chtěli jsme ostatním stavebníkům ukázat, že to jde a že to jde dokonce i svépomocí. Česká republika tak získala díky tomu svůj první “Qualitätsgeprüftes Passivhaus“ dříve než třeba taková velmoc jako je třeba Čína. Čína získala svůj první certifikát také v roce 2010 u budovy stavěné pro světovou výstavu Shanghai 2010, jedná se o administrativní budovu kompletně projektovanou německými odborníky. Pouze o několik měsíců “náš“ dům předběhla další velmoc, jakou je Japonsko.

Možná také proto, že certifikace našeho domu byla opravdu velmi náročná, trvala přes 9 měsíců a ve skutečnosti tak Pasivní dům Jenišov stál dříve než ten Japonský.... To ale není důležité. Certifikací se dokládá celý proces výstavby i projektování včetně použitých materiálů a finálního dosaženého výsledku měření vzduchotěsnosti. Certifikací je zajištěna kvalita pasivního domu.

Co se odehrálo poté? V České republice se rozběhl program Zelená úsporám, kde jsou parametry pasivního domu definovány jinak než PHI Darmstadt...

Více informací


Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss
logo Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss

Kalksandstein CZ s.r.o. - výroba a prodej vápenopískových cihel. Jejím hlavním cílem je poskytovat odborné poradenství v oblasti stavebních hmot a technologií pro nejstaršího výrobce vápenopískových cihel Zapf Daigfuss. Naši odborníci Vám poradí se všemi ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.