logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Výhody vytápění s tepelným čerpadlem

Tepelná čerpadla platí za stále oblíbenější způsob vytápění novostaveb i starších domů. Zákaz neekologických kotlů na tuhá paliva jejich pořízení ještě více nahrává. Jaké jsou jejich hlavní výhody?

Úsporný provoz

Jedním z nejvýraznějších přínosů tepelných čerpadel jsou nízké provozní náklady. Ve srovnání s vytápěním plynem nebo elektřinou to může představovat výraznou finanční úsporu. „Majitelé mají navíc zpravidla nárok na nižší sazbu za elektřinu. Na pořízení čerpadla lze také získat příspěvek od státu, s jehož vyřízením jsme našim klientům připraveni pomoci,“ doplňuje Jakub Tykal, obchodní a marketingový ředitel společnosti ACOND, předního českého výrobce tepelných čerpadel.

Pohodlná obsluha

Další výhodou je také komfortní provoz a minimální obsluha. Není nutné řešit nákup topiva a přikládání. „Provoz našich tepelných čerpadel je plně automatizovaný. Díky připojení k internetu a pravidelnému monitoringu jejich chodu dokážeme 80 % případných problémů vyřešit na dálku,“ uvádí Jakub Tykal z ACONDu. Navíc je lze díky tomu připojit do systémů chytré domácnosti a ovládat je vzdáleně pomocí aplikace.

Ekologický zdroj tepla

Tepelné čerpadlo lze považovat za jeden z nejekologičtějších zdrojů vytápění, což úzce souvisí s jejich kvalitou. Lze říci, že čím větší je účinnost čerpadla, tím je jeho provoz nejen hospodárnější, ale i šetrnější vůči životnímu prostředí. Z tohoto pohledu je důležité také použité chladivo, za to nejekologičtější lze považovat propan R290.

Dlouhá životnost a záruka

Kvalitní a vhodně dimenzované čerpadlo se stane zdrojem tepla klidně na desítky let. Spolehliví výrobci navíc ke svým zařízením poskytují dlouhou záruku na přístroj a plně hradí i práci a výjezd technika.

Více informací


ACOND a.s.
logo ACOND a.s.

Pro každé použití máme vhodné řešení. Nejširší nabídka klimatizací, tepelných čerpadel a podlahového topení. Více než 18 600 instalací klimatizačních a topných systémů. Ceněné know how, 40 let zkušeností v oboru vytápění a vzduchotechniky. Výsledky ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.