logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Doplnění jednoduchých ovládacích prvků systémové elektroinstalace KNX

Systémy automatizace budov od jednotlivých dodavatelů se sice funkčně odlišují, ale koncový zákazník především vnímá přínosy v podobě komfortnějšího bydlení, úspor energií a možnosti vzdáleného dohledu. Jedním z důležitých parametrů pro odlišení se, je vzhled ovládacích prvků umístěných v interiéru domu.




V této oblasti HDL Automation s.r.o. rozšířila nabídku o krátkocestné ovladače z designové řady DECENTE výrobce Obzor Zlín. Tyto ovladače jsou již z výroby opatřeny universálním rozhraním systému KNX: HDL-M/S04.1 a připojují se tedy přímo na sběrnici KNX, bez potřeby dalšího napájení. Základní provedení v rozměru 110 x 95 x 35 mm obsahuje čtyři ovládací tlačítka, umístěné na dvou kolébkách se střední polohou a čtyřmi stavovými LED s volitelným jasem.

Přístroj umožňuje: spínání, stmívání, ovládání žaluzií, flexibilní ovládání, ovládání scén a sekvencí, procentuální ovládání, prahové funkce, textový řetězec, vynucený stav, čítač, kombinované ovládání a indikaci stavu vstupu pomocí LED na výstupu.

Zákazník má na výběr množství barevných i materiálových provedení. Rámečky této designové řady jsou totiž vyráběny nejen v provedení sklo, ale i kov, dřevo a beton. K dispozici jsou i vícenásobné rámečky s kompletním doplňkovým sortimentem ostatních přístrojů a zásuvek. Výslednou sestavu pak lze libovolně nakombinovat.

Výhodou daného řešení je jednoduchost a nenásilný postup při aplikaci nových technologií například do domácností zákazníků, kteří upřednostňují rychlé a velmi jednoduché ovládání, a to v celém domě, nebo pouze na vybraných místech.

Více informací


HDL Automation s.r.o.
logo HDL Automation s.r.o.

HDL Automation s.r.o. zastupuje značky HDL, IQRC, MyMight, Enertex, smart:)things, Hoteza, Raysgem, Matrix. Dodává škálu produktů od jednotlivých modulů až po kompletní automatizační systémy budov, systémovou elektroinstalací vytváří inteligentní budovy.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.