logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Ochrana okapů před zamrzáním v rodinném domě v Karlových Varech, 420 m.n.m.

opné kabely v kombinaci s komfortní regulací zamezují tvorbě rampouchů a zamrzání okapů a okapových svodů.

Technické řešení využívá topné kabely termoKABEL

Instalace ochrany okapových systémů a detailů střešní konstrukce před zamrzáním a zachováním průchodnosti odtokových cest.
Při realizaci byly použity dvoužilové odporové topné kabely uniKABEL o výkonu 17 a 30 W/m v různých délkách, které jsou vyvinuty speciálně pro ochranu okapů a další venkovní aplikace. Kabely splňují vyšší nároky na mechanickou odolnost díky dvojité izolaci a ochrannému opletení. Dále je důležitá odolnost vůči UV záření. Topné kabely jsou fixovány pomocí systémových prvků pro instalaci.

Automatická regulace reagující na teplotu a vlhkost

Systém topných kabelů je automaticky ovládán regulátorem Tekmar 1773 s teplotně vlhkostním čidlem Tekmar 3354 pro včasné rozpoznávání sněhu a ledu. Celý systém funguje bez nutnosti zásahu uživatele a nehrozí tedy pozdní zareagování na změny počasí a tím způsobené škody z důvodu zamrznutí okapů.

použité technologie a produkty


ALPHATEC comfort systems s.r.o.
logo ALPHATEC comfort systems s.r.o.

Nabízíme řešení teplovodního vytápění a chlazení pomocí podlahových i stropních systémů. Elektrické topné kabely a rohože pro temperování i vytápění. Elektrická přímotopná i sálavá topidla. Tepelná čerpadla pro ohřev vody. Zónovou a centrální komfortní ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.