logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Začátek? Dva dodavatelé oznámili ukončení prodeje

Ceny na burze nepřetržitě rostou, snaha prodávat energii za slušné ceny pro obchodníka i pro zákazníka, jdou na vedlejší kolej. Nutné je přežít, někdy je dobré včas skončit. Tento týden skončili dva levní obchodníci.

Reklama

V průběhu tohoto týdne oznámili ukončení prodeje energií dva dodavatelé. Jedná se o dodavatel, kteří v průběhu několika posledních let dodávali elektřinu a plyn za jedny z nejnižších cen na trhu. Obchodník P&M true family, s.r.o., který tři roky provozoval službu 123ušetři.cz, oznámil že končí s jejím provozováním k 23.9.2021. K tomuto datu je třeba si zajistit dodávky uzavřením smlouvy s jiným dodavatelem. 123ušetři.cz také nabízí možnost obrátit se na tel. Linku 371 100 340, kterou vlastní ČEZ a domluvit se na dalším postupu.

Ke konci pracovního týdne pak zveřejnil zprávu i druhý končící dodavatel Lumius, s.r.o. Zákazníkům sdělil:

 S ohledem na bezprecedentní situaci na energetických trzích tímto společnost Lumius, spol. s r.o., dodavatel elektřiny a plynu, oznamuje, že společnost byla nucena přistoupit k restrukturalizaci portfolia a reorganizaci své činnosti. O svém postupu obchodník informuje odběratele, kterých se daná situace týká, individuálně.

Pro Kalkulátor TZB-info to znamená, že v souladu s ceníky dodavatele jsme ukončili všechny otevřené ceníky k 15.9.2021 tak, jak uvedl v cenících dodavatel.

123ušetři.cz měl problémy s nákupem plynu již podruhé ve své krátké historii, vždy v období, když se ceny ve velkoobchodě zvyšovaly. Prvně ukončil akvizice nových zákazníků a požádal nás o vymazání ze srovnání. Na trhu se opět objevil v době rekordně nízkých cen. Podle mého názoru za ukončením činnosti může stát poněkud nereálná představa o tvorbě cen plynu pro domácnosti. Podobnou strategii se snažil uplatnit dodavatel plynu Vaše Energie. Bohužel pro něj v době, kdy šly ceny plynu nahoru. Na trhu vydržel pouze tři měsíce.

Lumius, s.r.o. je především obchodník se zaměřením na velkoobchod. Nejedná se malého, finančně slabého dodavatele.

Podíl na trhu energií pro domácnosti se snažil získat výhodnou cenou a solidními podmínkami. Vždy odpovědně reagoval na zvyšování cen a promítal je do nově vydávaných ceníků. Enormně rychlý růst cen na burze však ukončil snahu obchodníka prodávat elektřinu a plyn pro domácnosti.

Není to tak dávno, když ukončili prodej energií též finančně silní obchodníci Fosfa a Alpiq. Alpiq ukončil prodej energií pouze pro domácnosti novým zákazníkům.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.