logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Likvidace hub a plísní ve zdivu

Pro dřevo zabudované ve vlhkém zdivu představují největší nebezpečí škůdci z řad dřevokazných hub.

Odbourávají buď celulózu a dřevo postupně hnědne a kostkovitě se rozpadá, nebo lignin – pak materiál naopak zesvětlí, změkne a drobí se. Typickým znakem výskytu dřevokazné houby a plísně je mycelium, vatovité pletivo vytvořené z buněčných vláken, které prorůstá dřevěnou hmotou, nebo ulpívá na jejím povrchu.

Mezi nejčastější houby patří dřevomorka domácí, která dokáže zničit celé trámové konstrukce, ale i látky a plátna obrazů, koniofora sklepní (sklepní plíseň), trámovka, čechratka aj. Jedním z nejnápadnějších projevů některých druhů hub je modrání dřeva: houby nepůsobí hnilobu, ale vybarví část buněk dřevěné hmoty. Další skupinou hub napadajících dřevo jsou plísně projevující se barevnými skvrnami a zatuchlým zápachem patrným zvláště při vstupu do napadené místnosti z venkovního prostoru.

Více se dozvíte zde


SANAKO.cz, s.r.o.
logo SANAKO.cz, s.r.o.

Sanako CZ s.r.o. nabízí sanační práce, kterými vás zbaví škůdců dřevěných a zděných konstrukcí, jako jsou dřevozbarvující a dřevokazné houby, plísně a dřevokazný hmyz. Sanační práce provádíme na dřevěných i zděných konstrukcích, v bytech, v historických ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.