logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Dobrá zpráva z obce Hrušky zasažené tornádem

Největší česká stavební firma Metrostav obnovuje mateřskou školku v obci Hrušky na Břeclavsku. Již týden po řádění tornáda proběhla pasportizace skutečného stavu a na začátku července dorazila na místo parta stavbařů s několika červenými buňkami a strojním vybavením.

Budova má takřka zničenou střechu, velkou část obvodového pláště a kvůli poškození vodovodního potrubí i vytopené druhé podlaží. V první etapě stavbaři provedou nejnutnější opravy tak, aby zamezili následným škodám a umožnili školce opětovné uvedení do provozu v září.

„Naše společnost působí ve všech regionech ČR, včetně Břeclavska, a proto jsme se rozhodli podpořit vlnu solidarity tím, co umíme nejlépe – výstavbou. S vedením obce jsme se dohodli, že se budeme podílet na nákladech na obnovu školky. Mateřskou školku jsme si vybrali z toho důvodu, že chceme v nelehké situaci pomoci rodinám s dětmi,“ řekl Zdeněk Mička, ředitel jihomoravského oblastního zastoupení společnosti Metrostav.

Stavbaři Metrostavu ve spolupráci s dobrovolníky napřed opraví či vybourají podhledy, vnitřní zdivo a podlahová souvrství, zprovozní střešní pláště a vymění či zrekonstruují okna a venkovní dveře. Součástí první etapy bude také renovace technického zařízení budovy, hromosvodů a vnějších ploch, opětovné vybavení interiéru nábytkem a generální úklid vnitřních prostor. Následovat bude druhá etapa, která potrvá do září příštího roku a bude zahrnovat obnovení vnějšího vzhledu školky, případně další práce realizovatelné po zahájení provozu.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.