logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

O 12. ročník studentské „Soutěže o nejlepší projekt“ společnosti Wienerberger je mezi studenty zájem

Společnost Wienerberger už dvanáct let realizuje „Soutěž o nejlepší projekt“ pro studenty třetích a čtvrtých ročníků středních škol stavebních. O soutěž je mezi nimi každoročně velký zájem, který nesnížila ani nepříznivá situace spojená s koronavirovou krizí. To potvrdil i letošní, již 12. ročník soutěže, do kterého se přihlásilo 144 studentů z 21 škol z celé republiky.

Budoucí mladí architekti vypracovali a odevzdali své soutěžní projekty a teď netrpělivě čekají, jak dopadnou v konkurenci svých kolegů. Ti úspěšní za svou snahu získají finanční odměnu a postoupí do celostátního kola.

Z celkového počtu 144 studentů (loni to bylo 111 studentů) je letos přihlášeno 96 z třetích ročníků v kategorii Projekt rodinného domu a 48 ze čtvrtých ročníků v kategorii Projekt občanské a bytové stavby. Účastníci obou kategorií se opět mohli ucházet i o speciální ocenění pro nejlepší projekt s použitím střešních výrobků značky Tondach. Této možnosti využilo 56 studentů, převážně pak třeťáků.

„Letošní ročník byl pro studenty a jejich pedagogy možná ještě složitější než ten předešlý. Doufali jsme ale, že si budoucí mladí projektanti najdou i na vzniklé situaci nějaká pozitiva, například, že využijí toho, že mají trochu více času na zpracovaní svých projektů. Tak se nakonec opravdu stalo a dvanáctý ročník soutěže se podle počtu přihlášených studentů a škol řadí mezi ty velmi úspěšné. Věříme, že se to potvrdí i kvalitou odevzdaných prací. Ostatně o té nás studenti v minulosti již nejednou přesvědčili, a často nás i víc než mile překvapili. Pro budoucí vyhlídky českého stavebnictví je zájem ze strany studentů, jejich aktivita a ochota pracovat velmi pozitivní zprávou,“ hodnotí letošní ročník Ing. Ivo Petrášek, autor soutěže a zároveň člen odborné poroty za firmu Wienerberger. A dodává: „Zároveň je tato skutečnost velkou motivací a dobrou vizitkou pro nás i pro celou tuto soutěž.“

V prvním soutěžním (školním) kole vyberou specialisté společnosti Wienerberger spolu se zástupci vedení a odborných pedagogů jednotlivých škol tři nejlepší soutěžní práce v každé kategorii a za každou registrovanou školu. Zároveň vyhlásí také speciální cenu pro nejlepší práci s použitím střešní krytiny Tondach. Kromě dobrého pocitu a prestiže se autoři nejlepších projektů, jejich domovské školy a odborní pedagogové, kteří je při práci vedli, dočkají také motivační finanční odměny.

Všechny oceněné projekty postoupí do druhého celostátního kola, v němž odborná porota vybere absolutní celkové vítěze, kteří za svůj úspěch budou opět finančně odměněni.

Více informací


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.