logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rekonstrukce pracoviště nukleární medicíny IKEM

Rekonstrukce pracoviště nukleární medicíny IKEM,  foto Metrostav
Rekonstrukce pracoviště nukleární medicíny IKEM, foto Metrostav

Moderní pracoviště, které na poměrně malém prostoru, umožňuje zajištění důležité funkce IKEM – vyšetření pacientů pomocí nukleární medicíny.

Nové administrativní a sociální zázemí, veškeré rozvody instalací, vzduchotechnické jednotky, doplnění chlazení prostoru gamakamer a hlavně nový prostor pro další hybridní SPECT/CT gamakameru – tak nyní vypadá nové Pracoviště nukleární medicíny v IKEM, které zajišťuje širokou paletu diagnostických vyšetření pomocí otevřených radionuklidů pro pacienty IKEM, blízké Thomayerovy nemocnice a rovněž klienty dalších zdravotnických zařízení v Praze i mimo ni.

„Moderní vybavení a zrekonstruované prostory zohledňují přísné požadavky Státního ústavu pro kontrolu léčiv na přípravu sterilních léčivých přípravků ve zdravotnických zařízeních,“ říká Ing. Michal Stiborek, MBA, ředitel IKEM.

Vybudování zcela nových prostor v souladu s nejpřísnějšími pokyny pro přípravu radiofarmak a vybavení novými zobrazovacími možnostmi stálo celkem bezmála 40 milionů Kč bez DPH. Samotná rekonstrukce prostor, která trvala 20 týdnů, si rovněž vyžádala vysoce odborné práce a specializovaný přístup, zejména proto, že vše probíhalo za provozu pracoviště.
„Pro Metrostav je IKEM 'srdeční' záležitostí, někteří z nás se na výstavbě komplexu budov v areálu podílejí již od roku 1995. Rekonstrukce tohoto vysoce specializovaného pracoviště byla díky živému provozu nemocničního zařízení náročným projektem. Stavba patří k menším realizacím, ale svým významem je obrovská, i proto jsme rádi, že jsme se na této rekonstrukci mohli podílet," říká Josef Majer z divize 9 společnosti Metrostav.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.