logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zelený impuls přináší podporu pro nové obnovitelné zdroje a vodu ve městě

Zelený impuls míří do měst a regionů. Pokud ho dobře využijeme můžeme postavit budoucnost Česka na udržitelném rozvoji a nabídnout dobré místo k životu. Zájem firem a měst snížit svou uhlíkovou stopu má řešení ve využití obnovitelných zdrojů, úspor energie nebo čisté mobility. Zdravá města pak mohou doplnit zelené střechy a prvky modro-zelené infrastruktury.

Reklama

Podpora, kterou přinese Modernizační fond nebo Fond obnovy, je vázaná na investice do snižování emisí. Udržitelný rozvoj přináší energii z obnovitelných zdrojů, která je díky technologickému pokroku na dosah ruky. Jen cena solárních panelů klesla za posledních 10 let o neuvěřitelných 90 procent a podobný trend kopírují také baterie pro ukládání energie.

„Právě s rozvojem obnovitelných zdrojů je spojena moderní etapa růstu měst. Čistá energie z fotovoltaiky sníží znečištění ovzduší a výdaje za energii. Navíc bude zásadním benefitem pro místní ekonomiku,” představuje příležitost Martin Sedlák, programový ředitel Svazu moderní energetiky. Proto Svaz moderní energetiky nabízí městům a firmám konzultace, jak najít příležitosti pro nové investice do obnovitelných zdrojů nebo řešení, která sníží uhlíkovou stopu. Start nové etapy české zelené ekonomiky představí konference Moderní města a regiony: plné nové energie a připravené na změnu klimatu. Diskuze a přednášky lze zdarma sledovat online 11. června 2021 od 10:00 po předchozí registraci.

Akce představí rámcové impulsy i konkrétní zkušenosti s hledáním cesty, jak využít příležitost k investicím do nových projektů obnovitelných zdrojů v rámci dekarbonizace firem nebo zvýšení odolnosti měst vůči změnám klimatu. Nebude chybět ani téma energeticky šetrných budov nebo představení projektů, které přinášejí do měst zelené střechy či vodní prvky.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.