logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

WEBINÁŘ CIUR: Tepelná izolace, která se přizpůsobí nosné konstrukci – nikoliv naopak

Radí naše Verča! Jak si poradit s parametry izolací! Pusťte si webinář na téma: Tepelná izolace, která se přizpůsobí nosné konstrukci – nikoliv naopak!

Pojem difúzně otevřených střech a konstrukcí obecně, jsme zaznamenali ve stavebnictví již během 90.let minulého století. Difúzně otevřený systém znamená také ale systém vzduchotěsný, příjemný pro nosné konstrukce. Jedná se o systém, který se umí přizpůsobit vnějším i vnitřním podmínkám během celého roku.

Většina firem uvádí u tepelných izolací pouze a jen součinitel tepelné vodivosti, tzv. lambdu. V létě jde o hodnotu, které nám s přehříváním ovšem moc nepomůže.

Fázový posun, teplotní spád, měrná tepelná kapacita spojená s objemovou hmotností zaznívají jako termíny velmi vzdálené nebo také příliš vědecko-fyzikální. Jde ale o prosté zapojení zdravého selského rozumu, který se v konstrukcích uplatňoval i v minulosti. Jde jen o to tento princip spojit s moderním způsobem zateplování.

Proč v zimě i v létě řešit měrnou tepelnou kapacitu společně se součinitelem tepelné vodivosti?

Na tyto a jiné otázky Vám odpoví webinář společnosti CIUR.

Ke spuštění zde.


CIUR a.s.
logo CIUR a.s.

CIUR a.s. je firmou, která patří v oblasti výroby kvalitních celulózových vláken z recyklovaného papíru mezi evropskou a světovou špičku. Ve výrobním závodě v Brandýse nad Labem zpracovává 30 tisíc tun druhotných surovin ročně.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.