logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Skautská energie: hospodárnost a společenskou prospěšnost si uchováme i v roce 2021

Alternativnímu zprostředkovateli výhodných energií vzrostl letos počet odběratelů o 40 %. I v dalším roce plánuje zákaznickou síť rozšiřovat a být příkladem úspěšného podnikání neziskové organizace.

Reklama

Skautská energie, zprostředkovatel levné elektřiny a plynu pro domácnosti i firmy, za sebou nechává rok 2020 s pocitem úspěchu. “Když něco 6 let budujete se záměrem poskytnout lidem užitečnou službu, je rostoucí zájem znamením, že jdete dobrým směrem,” říká ředitel projektu Tomáš Slavík. Fungování projektu chce i roce 2021 stavět na skautských hodnotách - hospodárnosti, férových pravidlech a společenské prospěšnosti.

28 000 odběrných míst

Skautská energie zvolila od počátku taktický obchodní model, na českém trhu neobvyklý. Jednou za dva roky vyhlašuje soutěž na dodavatele energií, z níž vzejde vítěz pro následující dva roky. Ten se pak stává na celé období stálým partnerem, což dává všem - původním i novým - zákazníkům jistotu výhodných a neměnných cen.

Po letošku bude vyjednávací pozice Skautské energie na trhu opět silnější – počet jejích odběrných míst rekordně vzrostl o 40% na téměř 28 000. Příští soutěž se však bude konat až v polovině roku 2022 a do té doby očekává Tomáš Slavík nárůst zákaznické základny o další desítky procent.

Úspěch, který dává smysl

U zrodu projektu stál záměr skautů vzít do vlastních rukou ceny elektřiny ve svých střediscích a základnách. Výsledkem byly výhodné podmínky, které mohli časem nabídnout svým členům a nakonec i široké veřejnosti.

Svůj zisk Skautská energie investuje do rozvojových projektů Junáka. Do projektu se promítá i blízký vztah skautů k přírodě – od roku 2020 si mohou zákazníci zvolit za mírně vyšší cenu i zelenou energii.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.