logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Kolibřík energie je první dodavatel energií, který polovinu svého zisku věnuje dobré věci

Dodavatel elektrické energie a plynu, který polovinu svého zisku věnuje dobré věci? To není vtip. Na český trh v říjnu přiletěl Kolibřík energie, nový a netradiční dodavatel energií v České republice, pro kterého není hlavní prioritou dosažení vlastního zisku.

Reklama

Jde o takzvanou sociální firmu, tedy společensky prospěšné podnikání. „Jsme společnost, která polovinu zisku investuje zpět do společensky významných komunit,“ přiblížila projektová manažerka Kolibříka energie Lucie Matulová. Takovou pilotní komunitou jsou pro Kolibříka například skauti. „Z každé protočené kilowatthodiny všech odběratelů, kteří čerpají elektrickou energii a plyn od Skautské energie, jde část peněz zpět právě skautům,“ vyjádřila se Lucie Matulová. Skauti mohou investovat například do vydávání časopisu.

Projekt s Kapkou Naděje

V nejbližších dnech Kolibřík energie plánuje rozjet projekt i s Kapkou Naděje, půjde o „O kapku lepší Energie“, ale zapojit svoji společensky významnou komunitu může každý. Stačí se u Kolibříka přihlásit o svůj vlastní projekt. V České republice existují odvětví, kde je podnikání zaměřené na společenský prospěch běžné, jde například o kavárny nebo dílny, které zaměstnávají handicapované. V energetice je však takový záměr zcela nečekaný. „Vnesli jsme do oboru nová pravidla, podle kterých k prodeji služeb přistupujeme. Ano, většina lidí Kolibříka při prvním seznámení vůbec nechápe, musíme vysvětlovat, že jde opravdu o to, že část zisku vrátíme komunitám na jejich činnosti. Baví nás jejich překvapené výrazy. Je skvělé být u zrodu takové velké věci,“ uzavřela projektová manažerka Kolibříka energie Lucie Matulová.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.