logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Soutěž Hala roku Akademik 2020 se ruší

Hala roku Akademik 2020 se z důvodů preventivních opatření ke snížení rizika šíření nákazy koronaviru v termínu 23. dubna nekoná.

Zrušení v roce 2020


Hala roku Akademik 2020 se z důvodů preventivních opatření ke snížení rizika šíření nákazy koronaviru v termínu 23. dubna nekoná.

Nový termín bude upřesněn podle aktuální situace. Registrace týmů se ruší, týmy se budou muset po vyhlášení nového termínu registrovat znovu.

Zadání v kategorii A zůstane identické.

Soutěž Hala roku Akademik je určena pro studenty oborových vysokých škol v bakalářském a magisterském studiu a vyhlašuje se ve dvou kategoriích.
V kategorii A) se jedná o soutěž předem připravených modelů,
v kategorii B) soutěží modely postavené v den soutěže přímo na fakultě.

O soutěži

Soutěž vznikla již v roce 1986 a konala se nepravidelně, má za sebou necelou desítku ročníků. Poté byla z důvodu obtížné situace na stavebním trhu utlumena. Obnovena byla v roce 2017 za velkého zájmu studentů i partnerů ze strany firem. Je koncipována jako každoroční.

V soutěži si studenti vysokých škol se stavebním zaměřením mohou hravou formou ověřit získané teoretické poznatky ze svého studia. Jejich úkolem je navrhnout a vyrobit model stavební konstrukce dle konkrétního zadání a ten pak podrobit zatěžovací zkoušce. Studenti navrhují a staví modely konstrukcí ze zadaných materiálů doma. V průběhu dne probíhají v prostorách Fakulty stavební ČVUT zatěžovací zkoušky. Výsledné pořadí modelů bude dáno efektivitou modelu, tedy poměrem mezi celkovou únosností modelu a jeho vlastní tíhou. V soutěži lze získat atraktivní ceny. Cílem soutěže je podpořit studenty zapálené pro obor a dát jim příležitost porovnat svoje schopnosti a setkat se s profesionály ze stavební praxe.


Fakulta stavební ČVUT v Praze
logo Fakulta stavební ČVUT v Praze

Fakulta stavební je jednou z 8 fakult Českého vysokého učení technického v Praze, je historicky nejstarší a patří k největším fakultám ČVUT v Praze. Fakulta získala pro ČVUT významné hodnocení v mezinárodním žebříčku univerzit - QS World University ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.