logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Xella Dialog přilákal přes tisícovku odborníků

Společnost Xella inovovala svůj koncept oborové konference a místo osobního setkání v několika největších městech Česka a Slovenska se rozhodli pro jednotný on-line formát.

Reportáže ze staveb, ve kterých se uplatňují inovativní trendy, a odbornou diskusi ve studiu v den konání 22. října vidělo on-line na 650 odborníků ze stavebnictví. V nejbližších dnech poté záznam zhlédlo dalších 500 projektantů, architektů, developerů a dalších zájemců o současnou stavební praxi. Akce byla také zařazena do programu celoživotního vzdělávání členů ČKAIT i ČKA.

Za 80 minut se účastníci konference seznámili celkem se šesti tématy. Poměrně náročné na přípravu, ale zároveň mimořádně efektivní, byly reportáže z jednotlivých staveb. Ty Xella zpracovávala několik měsíců předem a zapojila jak interní odborníky, tak hosty a také po stránce výsledné formy vsadila na profesionály z oboru multimédií. Například pozitiva příčkových panelů a význam této technologie byl představen na ukázce probíhající bytové výstavby. Zvětšené formáty tvárnic Ytong Jumbo a Silka Tempo pak byly předvedeny i po stránce praktického využití nejen u bytovek, ale také u rodinných domů. Ke slovu se dostali také samotní developeři a zástupci prováděcích firem. Na dalších referencích se Xella vrátila také k stále aktuálním tématům, jako je projektování a výstavba masivní střechy či vnitřní zateplování historických budov. Na základě časté poptávky po tématech, jak správně podle norem navrhovat rodinné domy, se také znovu objevilo téma projektování podle aktuální legislativy a v souladu s nejčastějšími požadavky klientů.

Jednotící linkou všech témat je nový koncept služeb společnosti Xella nazvaný Blue.sprint. Jeho cílem je zjednodušit celý průběh výstavby od projektování až po práci na stavbě. V praxi to znamená, že výrobce z jakýchkoliv digitálních podkladů zpracuje BIM model zdiva, digitální „dvojče“ stavby. Projektanti, kteří BIM používají, mají k dispozici kompletní knihovnu s produkty celého Xella sortimentu. Z BIM modelu lze jednoduše získat kladečské a montážní plány stěn z velkoformátových výrobků, dle kterých je následně pak materiál vyroben včetně např. výroby stěnových panelů na míru. Důležitá je také optimalizace dodávek materiálu – ten dodají na čas podle harmonogramu. Přímo na stavbě zapůjčí techniku a zaškolí personál pro obsluhu. Tento koncept se tedy prolíná celým procesem výstavby a zahrnuje celou řadu kroků, které zefektivní výstavbu.

Záznam konference je i nadále volně ke shlédnutí na stránkách www.xella-dialog.cz.


Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.