logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Díky soutěži cen dokáže Skautská energie získat pro své klienty nejvýhodnější podmínky

Projekt Skautské energie funguje na českém trhu již 6 let. Výhodné ceny elektřiny i plynu nabízí díky principu pravidelného soutěžení cen od dodavatelů již 26 tisícům odběrných míst.

Reklama

Jednou za dva roky pořádá Skautská energie otevřené výběrové řízení, ve kterém vybírá dodavatele energie a plynu na další období. K vítěznému dodavateli pak připojí všechny stávající zákazníky a nastavené podmínky nabídne i všem novým klientům.

Zvolili jsme poměrně unikátní obchodní strategii, kterou se lišíme od klasických dodavatelů energií. Hrajeme roli zprostředkovatele, který si vybírá v danou chvíli nejvýhodnější ceny na trhu,“ vysvětluje vedoucí Skautské energie Tomáš Slavík. „Cílem je zajistit všem zákazníkům dlouhodobě velmi nízké ceny bez toho, aby museli sami sledovat trh a porovnávat nabídky,“ dodává.

Vybraným dodavatelem se pro roky 2021 až 2022 stala Kolibřík Energie.

Ve správný čas

K dobré ceně pomáhá Skautské energii i správné odhadnutí času výběrového řízení. Vyhlašuje ho ve chvíli, kdy ceny stoupají. Nejvíce se pak klientům Skautská energie vyplácí z dlouhodobého pohledu. „Krátkodobě je občas možné objevit nižší ceny, ale v dlouhodobě patří naše nabídka k nejvýhodnějším,“ říká Tomáš Slavík. Ceny Skautské energie jsou již několik let o 30 - 40 % nižší než ceny nejsilnějších hráčů na trhu.

Nejde jen o cenu

Jednou ze zásad, na kterých Skautská energie výběrová řízení staví, je transparentnost. Nové dodavatele vybírá podle předem stanovených pravidel. Kromě nízké ceny hraje roli přívětivá péče o zákazníky a v neposlední řadě podpora skautských projektů. Kolibřík Energie například zašle 25 Kč na rozvoj skautských aktivit za každou spotřebovanou kWh.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.