logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Boj s potkany byl úspěšný

Boj s potkany byl úspěšný, foto PVK, a.s.
Boj s potkany byl úspěšný, foto PVK, a.s.

Zvýšený výskyt podkladů jsme letos zaznamenali pouze v okolí stavebních prací v různých částech metropole.

Reklama

Celoplošná deratizace pražské stokové sítě

Za přísných bezpečnostních a hygienických opatření probíhala letošní celoplošná deratizace pražské stokové sítě. Pracovníci Pražských vodovodů a kanalizací byli kromě běžných ochranných pomůcek vybaveni také respirátory. Jako již tradičně do kanalizační sítě nevstupovali a návnady pokládali z povrchu.

„Zvýšený výskyt podkladů jsme letos zaznamenali pouze v okolí stavebních prací v různých částech metropole. Žádná městská část nebyla zasažena mimořádným množstvím hlodavců,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

PVK při celoplošné deratizaci, která probíhala od začátku dubna do konce října, ošetřily 13,5 tisíce kanalizačních vstupů a použily při tom 13,5 tisíc kilogramů nástrah.

Snaha je pravidelnou deratizací kanalizace udržovat počet potkanů na přiměřené úrovni

Pražská kanalizační síť je domovem několika miliónů potkanů. Pravidelnou deratizací kanalizace se daří udržovat počet potkanů na přiměřené úrovni. Bohužel mnoho potkanů je také na povrchu okolo popelnic a v neošetřované zeleni, kam obyvatelé vyhazují odpadky. Rovněž zvýšený stavební ruch vyhání potkany z kanalizace na povrch.
„Dalšími problémovými místy jsou lokality obývané bezdomovci, kteří na pořádek příliš nehledí,“ uvedl Mrázek.

K hubení potkanů PVK používají přípravek Hubex – požerové nástrahy vhodné do vlhkého prostředí. Ty obsahují například pekařské drobky, šrot, kukuřici, čokoládu, tuk a účinnou látku antikoagulant.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.